De EU stemde voor strenge online copyright wetgeving

De EU is er niet voor u, maar voor het grootbedrijf. Vanmiddag werd door Brussel gestemd over een door het groot mediabedrijf geschreven strenge copyrightwetgeving die ook gaat gelden in Nederland. De copyright wetgeving bevat zeer extreme vormen van online copyright handhaving. Deze extreme wetgeving is uitsluitend en alleen in het voordeel van het grootbedrijf zijn, maar gaat de werking van internet wel grondig slopen.

Het resultaat van vandaag: Aangenomen! De EU stemt vóór link belasting én upload filter. Zeer zorgwekkend:

Today’s decision is a severe blow to the free and open internet. By endorsing new legal and technical limits on what we can post and share online, the European Parliament is putting corporate profits over freedom of speech and abandoning long-standing principles that made the internet what it is today.

Meer via o.a. het bericht Een kromme wet kun je niet rechtschrijven: het Europees Parlement stemde vandaag voor online censuur van het Nederlandse Bits Of Freedom.

De link belasting en de censuur machines

De Link Tax (Artikel 11) voorkomt dat je mag linken (verwijzen) naar nieuwsberichten tenzij je vooraf een betaalde link-licentie hebt afgenomen. Het maakt het onmogelijk naar bijvoorbeeld een nieuwsbericht op de AD-website te linken en meer dan twee (!) opeenvolgende woorden uit de titel van het AD-stuk te gebruiken in een link. Kritiek op de berichtgeving in de reguliere media wordt hiermee uiteraard onmogelijk gemaakt.

Het Upload Filter (Artikel 13) verplicht alle websites om alle invoer van alle gebruikers automatisch te filteren op materiaal dat een mogelijk copyright schendt. En dat is uiteraard onmogelijk voor iedereen behalve het grootbedrijf zelf. Die verplicht gestelde geautomatiseerde copyright filters worden in de wandelgangen ook wel ‘Censorship Machines’ genoemd, want dat is precies wat hier wordt nagestreefd: grootschalige online censuur. Meer online macht voor het grootbedrijf!

Bekijk eventueel de youtube-video’s van Computing Forever voor meer informatie. En uiteraard de geweldige presentatie en het werk van Julia Reda.

Het alleenrecht voor het vormen van de publieke opinie beschermen

Het zal je niet verbazen dat het grootbedrijf (en overheden!) hard lobbyen vóór deze wetgeving. Het sloopt namelijk mooi alle vormen van online kritiek-uiting en deling van “afwijkende” visies. Deze wetgeving zet het hele alternatieve berichtgevingsnetwerk buitenspel. Het draait de online vrijheid terug. Het maakt van internet feitelijk een streng gereguleerd netwerk van grootbedrijf-media die je hersenen spoelen zoals je dat gewend bent van TV, krant en nieuws.

De EU Grootbedrijflobby, de NL overheid en het Grootbedrijf zijn hier gezamenlijk hun macht aan het beschermen op het vormgeven van de publieke opinie. Dat is een belangrijk verkregen ‘recht’ dat de overheid en het grootbedrijf samen hebben en nu dreigen kwijt te raken met internet. Dus zie je beperkende wetgevingen neerdalen om meer macht te krijgen over het vormgeven van die publieke opinie. Dat is: het vollediger uitsluiten van “afwijkende” geluiden als kritiek en tegenspraak. En vergis je hierin niet, de EU en de NL overheid hebben heel vreemde plannen voor je in petto. Totale controle over de publieke opinie is voor het realiseren hiervan van cruciaal belang!

En de EU stemde vandaag. Omdat het slopen van je vrijheid op internet werkelijk uitstekend past in het straatje van de EU en de NL Overheid, deze sloop-wetgeving is dus aangenomen. Regering Rutte heeft zich ook alvast positief uitgesproken (reeds in september 2017 via Minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie) over deze strenge regulering van Internet.

Lobbyen om de samenleving te slopen

Het slopen van internet wordt uiteraard mede mogelijk gemaakt met omkoping/pay-for-play door de lobbyisten van het grootbedrijf. Zoals in dit geval voornamelijk (maar niet beperkt tot) het Duitse Springer. De bekende machine draait hier weer: gratis miljoenen voor iedereen die de samenleving en internet wil helpen slopen in het voordeel van het grootbedrijf! En de bekende partijen staan vervolgens uiteraard weer voorop om je vrijheden te helpen opdoeken. Dat is immers zo lekker winstgevend!

De EU is er niet voor u. De EU is er voor het grootbedrijf. En het grootbedrijf wil nu de vrijheid op internet beperken. De EU en NL overheid helpen omdat ze op die manier ook mooi alle vormen van kritiek en tegenspraak kunnen stoppen. En de EU stemde vandaag voor. Internet moet en zal kapot.

Meer informatie:

Reacties zijn gesloten.