Censuur door copyright en de parallelle samenleving als oplossing

Dit is een wat somber signaal, maar hier ging toch wel weer een lampje aan:

https://stichtingvaccinvrij.nl/plotseling-verdwenen-deense-documentaire-over-hpv-slachtoffers-niet-langer-te-bekijken/

Deze moeder alarmeert over het feit dat door een dubieus EU besluit/opdracht – meer vaccinaties gewenst – de mediabedrijven in Europa harder dan ooit hun copyright moeten gaan beschermen. Dat is op zichzelf geen nieuws, want met de Upload Filter en Link Tax plannen van de EU (ingegeven door de Duitse grootuitgeverij Springer) werd dat plan reeds pijnlijk duidelijk.

De Brusselse EU besluit dus ‘spontaan’ (Big Pharma Lobby) dat meer mensen gevaccineerd moeten worden en nagenoeg dezelfde dag verdwijnen video’s over de donkere kant van vaccinaties van het internet om nooit meer terug gezien te worden. De Deense publieke omroep werkt duidelijk graag mee. Bestuurlijke elite onder elkaar.

Het spreekt voor zich, eigenlijk. Het systeem wat hier nagestreefd en geïmplementeerd wordt is ‘censuur door copyright’. Als je overal copyright op hebt, en vervolgens dat copyright met harde hand kan afdwingen (en dat kan tegenwoordig), kan je altijd en overal voorkomen dat iets ongewensts uitgesproken/getoond wordt. Overal copyright afdwingen totdat alleen nog de officieel toegestane totale onzin uitgesproken kan worden. (1984 op steroïden)

Onze instituties zijn niet meer van ‘ons’

Nagenoeg alle Nederlandse publicaties (kranten, bladen, officieel nieuws, etc) zijn in handen van de twee Belgische grootbedrijven (de duopolie van Persgroep en Mediahuis met staatssteun van NL overheid) en de rest in de handen van het Scandinavische Sanoma en de “Nederlandse” overheid zelf. Dat biedt geen ruimte voor een onafhankelijk en vrij geluid.

En copyright op onderzoekspapers zijn in de handen van de ooit Nederlandse (nu Britse) uitgeverij Elsevier. En de copyright-claims van de advocaten van Elsevier kwamen dusdanig hard neer op Elsevier-hacker Aaron Swartz, dat die zich genoodzaakt zag zelfmoord te plegen. Nog los van het feit dat onderzoek tegenwoordig vooral ook veel onwaarheden creëert, zoals duidelijk werd bij de weg-gecensureerde TED talk van Rupert Sheldrake ‘Science Delusion’.

Het is duidelijk dat we hier een significant probleem hebben als het gaat over het geschreven woord. Alles is in handen van een klein aantal grote spelers die allen copyright afdwingen (tot de dood erop volgt) dan biedt dat de lezende en studerende mens weinig goeds.

Net het boekje Surveillance Valley gelezen, het blijkt overduidelijk dat alle bekende Silicon Valley bedrijven gestart zijn op basis van miljarden van de militaire industrie. Google moederbedrijf noemt zichzelf tegenwoordig Alphabet, ogenschijnlijk naar de verschillende Alphabet Agencies als CIA, NRA, NSA, DIA, etc. Meer ‘in your face’ kan Google hun boodschap niet maken, duidelijk. Silicon Valley zit in de zak van het militair industrieel complex. En ook de EU zelf koopt in bij Silicon Valley.

Van Google, Youtube, Microsoft, Amazon en Facebook hoeven we niets te verwachten, die zijn opgericht op basis van militaire miljarden, die zijn onderdeel van het probleem, niet de oplossing. Idem Twitter, WhatsApp, Instagram, etc. Het zijn allemaal militaire aannemers. Dat maakt het vrij kijken van video en communiceren met elkaar dus lastig.

#WalkAway: De Parallelle Samenleving

De oplettende lezer weet dat nagenoeg alles wat wat geldt als ‘bekende kennis’ en ‘officiële waarheden’ gebaseerd zijn op leugens.

“Just look at us. Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, major media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.”
— Michael Ellner

De enige resterende weg uit dat leugenachtige spel, dat ook nog eens naargeestig beschermd wordt door patenten, intellectueel eigendom en copyrights, is vermoedelijk nog een parallelle samenleving te starten. Een parallelle samenleving waarbij de samenleving alles nog eens opnieuw moet doen naast de ‘officiële instituties’ en ‘officiële structuren’, om daarmee dan daadwerkelijk weer vooruitgang te kunnen boeken als samenleving.

Dat wil zeggen het creëren van nieuwe nieuwsvoorzieningen, nieuwe communicatiesystemen, nieuw onderwijs (zonder 50 euro boete als je je kind niet verplicht Allah wilt laten aanbidden), nieuwe geschiedschrijving, nieuwe gezondheidszorg, etc, etc. Dat gaat duidelijk een boel tijd, geld en energie kosten, want hiervoor worden geen overheidssubsidies en militaire miljarden beschikbaar gesteld. En de nieuwe samenleving zal gevestigd moeten worden terwijl de overheid tegelijkertijd onder dwang uiteraard ruim 40 procent van je welvaart/productiviteit/geld afroomt en iedereen die meewerkt aan alternatieven bestempelt en behandelt als misdadiger. Dat wordt duidelijk een lastige opdracht.

Werken aan de oplossing

Nu is deze situatie geen nieuw gegeven, of een recent gegeven. Er zijn gelukkig al wat initiatieven die actief zijn in de parallelle samenleving.

Allereerst nog ‘alternatieven’ die we niet zoeken. MeWe en Gab worden bijvoorbeeld aangedragen als alternatieven voor Facebook en Twitter. Het probleem met MeWe is, is dat het een silicon valley bedrijf is, net als Facebook. En, net als Facebook, een gecentraliseerde oplossing biedt. Wellicht moet goede voornemens, maar een ezel stoot zich in het gemeen maar tientallen keren aan dezelfde steen voordat die wat leert. Dus Gab (ook gecentraliseerd) en MeWe zijn geen echte oplossing voor het probleem.

Als ‘oplossing’ voor grootschalig aftappen en surveilleren op internet wordt de anonimiteitsdienst TOR aangedragen. TOR is echter ook gebouwd op basis van de miljoenen van het Pentagon en de Amerikaanse Marine en is vooral gebouwd voor gebruik door de inlichtingendiensten, als camouflage voor militaire activiteiten op internet. En met het merendeel van de nodes in dit netwerk in handen van de NSA en co, zal het voor hen niet lastig zijn om te zien precies wie wat doet. TOR gaat ons dus niet echt helpen als het gaat over internet. TOR brengt slechts een schijn van veiligheid.

Oplossing voor nieuws

Voor alternatief nieuws is er op basis van RSS Feeds op zich goed te werken, zeker in combinatie met vrije publicatie software als WordPress. En met goede voorbeelden als HoeZitHetNuEcht.nl en Alternatief-Nieuws.nl die dat aantonen. Het feit dat dit zo goed werkt is vermoedelijk de reden dat Google ermee stopte. 🙂 Zelf decentraal nieuws en berichten schrijven, zonder directe censuur van overheden en het grootbedrijf, dat kan dus. Let wel op het gebruik van afbeeldingen van het mediakartel en let binnenkort ook op linken naar het mediakartel.

Oplossing voor computers

Zoals beschreven is er een goed alternatief voor de militaire hegemonie van Microsoft en Apple, met de naam GNU/Linux van, van origine, Richard Stallman en Linus Torvalds. Zoals de hier eerder beschreven Deepin Linux en Linux Mint. Onder andere met goede alternatieven voor Microsoft Office.

Alternatieven voor Intel en AMD zijn er wellicht in de vorm van de ARM architectuur. Computers op basis van Intel en AMD techniek zijn hardwarematig compleet gecorrumpeerd met back-doors voor inlichtingendiensten (en ook nog back-doors met de nodige fouten) die je niet kan uitzetten, en waarmee men vrij spel heeft op je computer. Helaas werken grote delen hiervan ook als je Linux gebruikt. Zonder bijpassende hardware is Linux dus slechts een deel-oplossing. Beter, maar niet perfect.

ARM als techniek is een beetje een alternatief voor AMD en Intel. ARM techniek is o.a. bekend van de Raspberry Pi. En herinner dat MH370 in het niets verdween “toevallig” met een heel contingent ARM-patenthouders van het bedrijf Freescale Semiconductor. (Een beetje zoals Titanic “toevallig” zonk met aan boord iedereen die kritiek had op de Amerikaanse Centrale Bank.) Door de “verdwijning” van MH370 kwam het patent op ARM technologie in de handen van… de Rothschild familie. Pijnlijk dus. Als alternatief is uiteraard RISC-V een vrije en open optie, ze bereiden in ieder geval een revolutie voor.

Oplossing voor instant messaging

Email is uiteraard helemaal niet beveiligd en later toegevoegde ‘oplossingen’ als PGP/GPG slaan duidelijk niet aan. En de beheer van alle online emailboxen in de handen van een paar grote bedrijven, is zorgwekkend. WhatsApp en co zijn uiteraard in handen van (feitelijk) militaire aannemers, die zijn er niet voor ons. Zelfs Signal is bijvoorbeeld nog steeds grotendeels gecentraliseerd en werkt op basis van uploaden van alle contacten uit je smartphone… Dat is ook geen oplossing, duidelijk. Telegram is volgens mij ook gecentraliseerd en de Russische overheid heeft toegang.

Wat wel een oplossing is als alternatieven voor Facebook en Twitter, zijn Gnu Social, Friendica, Diaspora en Mastodon. Er is nog geen eenvoudig echt decentrale zelf te hosten oplossing hiervoor, zoals WordPress, maar dat kan op basis van deze standaarden relatief eenvoudig gebouwd worden. Dit zijn allen gedecentraliseerde oplossingen die onderling Facebook/Twitter-achtige berichten kunnen uitwisselen. Die berichten kunnen vooralsnog dus niet goed centraal gecensureerd worden. Je zit wel vast aan het militaire communicatie netwerk dat heet Internet, maar dat is een gegeven. Met SSL/TLS-technologie is dat op zich redelijk (maar niet compleet) te beveiligen.

Voor overige berichtuitwisseling kan je wellicht op basis van Jabber / XMPP software in combinatie met OTR-protocol achtige aanpassingen moet dit echter op zich goed te doen zijn. Mits iedereen zijn eigen XMPP server gaat hosten, enigszins zoals met WordPress. Anders krijg je een nieuwe Whatsapp. Maar dat is op zich goed te doen.

Oplossing voor video

En met Obama en Rice bij Netflix, Oprah Winfrey bij Apple en Eric Smidt en de Alphabet Agencies op YouTube en Bezos bij Amazon, hebben we zeer duidelijk een probleem voor wat betreft video. En zelfs Gaia TV blijkt nu gecompromitteerd, dus ook dat is geen oplossing. De video over slopende vaccinaties werd en wordt dus zeer kundig weggemoffeld en verdwijnt in het niets. Knap werk, als je er over nadenkt.

Een gedecentraliseerd alternatief is bijvoorbeeld PeerTube, DTube en Popcorn Time. De zogenaamde Torrents-technologie blijkt een prima manier om gedistribueerde video te kijken. Privacy is hier duidelijk wel nog een probleem. Ik wil hiermee dus niet adviseren dat we allemaal copyrights gaan schenden door Popcorn Time te gebruiken, juist niet. Het voorstel is ook om zelf video te maken en die te delen via gedecentraliseerde Peer-to-Peer netwerken, zodat die niet gecensureerd kunnen worden en niet gestopt kunnen worden op basis van copyrights. Gelukkig zijn camera’s tegenwoordig relatief goedkoop en is zeer betaalbare (zelfs gratis) videobewerkingssoftware beschikbaar en met genoemde initiatieven wordt censureren heel lastig.

Ook wordt reeds gewerkt aan gedecentraliseerd zoeken op internet met mogelijke  oplossingen als Presearch, YaCy en BitClave.

Conclusie

Officiële waarheden zijn veelal onzin, onze geschiedenis is gebaseerd op onwaarheden en “onze” organisaties werken niet meer voor ons. De oplossing is als samenleving zelf te zorgen voor nieuwe alternatieven die de “officiële” initiatieven buiten spel zetten. Dit is het gezamenlijk creëren van een parallelle samenleving.

Maar als eerst alles helemaal opnieuw opgebouwd moet worden, voordat we daadwerkelijke enige vooruitgang kunnen boeken, dan betekent dit dat er nog een lange reis voor de boeg is. En het blijft uiteraard niet bij wat alternatieven op internet, die zijn wellicht wel randvoorwaardelijk, maar daar blijft het uiteraard niet bij.

Vooral gezien dat het oude systeem op basis van militaire miljarden en overheidssubsidies (op basis van belasting onder dwang) is opgezet, en de parallelle samenleving het met zeer moeizaam verkregen losse euro’s moeten. De alternatieven voor de status-quo-hegemonie krijgen uiteraard geen militaire miljarden, geen subsidies, geen gratis geld van ‘filantropische’ miljardairs. En als je ziet hoeveel moeite je moet doen om een paar euro los te krijgen voor het bouwen en onderhouden van alternatieven…

De schaalgrootte van dit probleem is duidelijk pijnlijk, het is zo langzamerhand toch een beetje een mission impossible aan het worden… Gelukkig zijn er al een aantal initiatieven onderweg. Dan rest de vraag: waar ben jij goed in? Wat kan jij doen?

Reacties zijn gesloten.