“Grootschalige corruptie in de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa (RvE) in Straatsburg”

Dat met al het flirten van de EU met Azerbeidzjan één en ander mis is, is een ieder die een beetje wakker is uiteraard wel duidelijk. En na onderzoek blijkt uiteraard:

Zeven parlementsleden lieten zich in met Azerbeidzjaanse lobby. Deze parlementsleden ontvingen steekpenningen of andere cadeaus om minder (of niet) kritisch te rapporteren over de mensenrechtenschendingen in Azerbeidzjan.

Azerbeidzjan is zelf ook lid van de Raad van Europa (RvE) – een orgaan dat ooit in het leven is geroepen om de mensenrechten te bevorderen. De zaak is schrijnend, omdat de Assemblee bijvoorbeeld de rechters van het Europees Hof voor de Rechten voor de Mens kiest.

Het is uiteraard Business as usual

Dit soort activiteiten zijn uiteraard business as usual, het is sjoemelen overal waar je kijkt. En men ging dus ook hier rustig en letterlijk over lijken. De parlementsleden komen uiteraard weg met een lichte tik op de vingers. Een slechts tijdelijke beperking van wat ongebruikte rechten, en verder uiteraard… niets…  Men dekt elkaars illegale activiteiten en misdaden in dit soort gremia immers maar wat graag toe.

Bonuspunten voor Pieter Omtzigt, die hier wel weer geweldig werkt heeft verricht!

Over saillante details gesproken, men verwijt Azerbeidjan o.a. politieke gevangenen te hebben, die de EU uiteraard sinds kort uiteraard zelf ook heeft. De EU en referendums… En over EU en corruptie gesproken, de EU-ombudsman gaat onderzoek doen naar de EU-Coup van Juncker met Selmayr.

Overigens is de Raad van Europa technisch gezien geen onderdeel van de EU. Zoals de EU graag zegt:

[De RvE] is géén onderdeel van de Europese Unie en moet niet verward worden met de Raad van de Europese Unie of de Europese Raad.

Iets over te veel Europese bureaucratie? (Kost 10 miljard euro per jaar.)

Als altijd: Oordeel zelf op basis van eigen onderzoek.

Reacties zijn gesloten.