En daar gaat weer een paus!

De volgende paus (Franciscus, aangesteld in 2013, Argentijn, jezuïet) vertrekt zo te zien alweer spoedig. Waar je voorheen paus was tot je dood, zien we nu de pausen komen en gaan in allerlei lelijke constructies en controverses.

Of het nu over grootschalig witwassen van maffia/drugsgeld gaat, het verduisteren van geld, het financieren van allerlei lelijke activiteiten en aanslagen middels de fameuze vaticaanbank, of – ogenschijnlijk in dit geval – het trafficken van kinderen om te misbruiken en mishandelen. Het zijn ogenschijnlijk toch vaste onderdelen van het functioneren van de rooms-katholieke kerk. Macht corrumpeert… zeer duidelijk.

Ongetwijfeld niet zonder significante externe druk

Goed, de paus kondigt aan dat hij heel wel vermoedelijk binnenkort gaat vertrekken. En dat doen pausen, zoals gezegd, niet uit zichzelf. Wil een paus moeten opstappen, dan is daar heel wat politieke druk voor nodig. Het goede nieuws: Kennelijk is er heel wat druk gecreëerd op de man om op te stappen. En dat is vermoedelijk goed nieuws voor vele kinderen op deze planeet. Tijd, dus, voor die reeds aangekondigde Afrikaanse paus? Die migratie moet immers wel gewoon doorgaan.

Dit betreft de katholieke kerk, maar de andere religies gebaseerd op de avonturen van Abraham zijn ogenschijnlijk geen haar beter.

Lees het bij o.a. de New York Times en ABC en de nodige theorieën voor uw vermaak / alternatief onderzoek bij o.a. You are free TV en in de cryptische berichtgeving rondom het Q fenomeen, die het reeds aangekondigd had.

Hoe dan ook, dit lijkt mij goed nieuws. Als altijd: Oordeel altijd zelf op basis van je eigen onderzoek.

Update: correctie spelfouten en dergelijke.


Reacties zijn gesloten.