Uitspreken “Invasie van migranten” kost 5000 euro

De vrijheid van meningsuiting is overleden. Een politicus in strijd voor verkiezingen mag niet verklaren dat er sprake is van een invasie van migranten, iets wat toch vrij evident waar is.

Op 17 januari 2017 tweette de toenmalige presidentskandidaat: “In 2016 compenseren de socialisten de daling van het geboortecijfer door de invasie van migranten. De bevolkingsverandering gebeurt nu!” Het parket startte daarop een procedure op naar aanleiding van een rapport van de ‘Internationale Liga tegen Racisme en Antisemitisme’ (Licra). Het parket van Parijs heeft gisteren een voorwaardelijke boete van 5.000 euro geëist van Nicolas Dupont-Aignan, voorzitter van ‘Debout La France’ – een partij die zichzelf omschrijft als “onvervalst Gaullistisch“.

Ik ken de beste man niet, maar de VvMU is duidelijk overleden. Waarom mag trouwens D66 wel verkondingen dat alle Russen oneerlijk zijn? Er lijkt dus weer sprake van selectiviteit als het gaat over meningsuiting. Sommigen mogen rustig haat verspreiden, anderen mogen niet kritisch zijn over overheidsbeleid. Er is geen sprake van een invasie dus. Duidelijk.

Reacties zijn gesloten.