Nieuwe zware sancties tegen Rusland, nu zelfs geheel zonder reden

De VS voert nieuwe sancties in tegen Rusland, maar kan eigenlijk geen reden meer aandragen waarom:

De Verenigde Staten hebben de zwaarste sancties tegen Rusland sinds 2014 aangekondigd. Het is volgens het Amerikaanse ministerie van Financiën niet vanwege een actie, maar het is een reactie op “wereldwijd kwaadaardig handelen” van Rusland.

‘Wereldwijd kwaadaardig handelen’… Doet eerder denken aan de VS dan aan Rusland, eerlijk gezegd.

De VS kunnen geen plausibel klinkende redenen meer bedenken?

Creativiteit blijkt ineens lastig? Dat was voorheen toch geen probleem. Die Britse false flag aanval op Skripal is als aanleiding al verbruikt, uiteraard, om wat diplomaten uit te zetten. En gezien dat de Russische overheid verder officieel kennelijk weinig te verwijten valt, en een nieuwe false flag kennelijk nog niet helemaal geregeld is, voeren we nu dus maar nieuwe zware sancties in, gewoon, weet je wel, ‘omdat ik het zeg.’ Duidelijk een klasse actie weer!

Het voordeel van deze aanpak?

De bonus in deze nieuwe aanpak is uiteraard wel: niemand kan je reden in twijfel trekken als je geen enkele reden opgeeft voor je handelen. De echte reden “We proberen Putin te provoceren voor het starten van een oorlog en dat lukt eigenlijk nog niet genoeg” is uiteraard niet publiekelijk te verkopen. Daarom dus de nu gekozen aanpak van “Waarom? Daarom!”

En met de gemiddelde aandachtsspanne van 9 seconden, zal de bevolking toch geen serieus protest (kunnen) aantekenen tegen deze acties. In Nederland gaat de totalitaire WiV sleepnet en DNA-databank immers ook onverstoord door in mei, en wordt na de democratische Nee inhoudelijk dus niet herzien. En ook daar zal uiteindelijk niemand serieus protest (kunnen) aantekenen. De overheden denderen tegenwoordig immers lekker door zonder betrokkenheid en instemming van de bevolking.

Democratie dus, maar dan totaal anders.

En Nederland gaat uiteraard weer gezellig meedoen met de VS!

En Nederland, als VS-vazalstaat, en diverse andere EU-staten, zullen ook weer mee doen met de nieuwe (ongegronde) ronde sancties tegen Rusland:

Volgens de medewerker van de Amerikaanse regering zijn de sancties “grondig besproken met bondgenoten”. Vorige maand kondigde de VS ook al nieuwe sancties aan tegen negentien mensen en vijf organisaties.

Het eenzijdig oorloghitsen door de VS en de EU gaat dus rustig verder. Nu zelfs zonder redenen, gewoon omdat het kan.

En ondertussen heeft de EU uiteraard zijn eigen politieke gevangenen met Puigdemont en collega’s vanwege zijn zeer ongewenste gedachtes over democratische inspraak.

Met sneltreinvaart denderen we door naar een totaal onnodige oorlog.
Het gaat echt lekker met ‘onze’ overheden.

Reacties zijn gesloten.