Politiestaat NL steeds groter: FIOD en Belastingdienst mogen verdachten afluisteren

Je ziet het ondertussen helaas dagelijks gebeuren, er worden met grote regelmaat stappen genomen naar een totalitaire overheid, Politiestaat Nederland. Vandaag in het nieuws dat de FIOD en de Belastingdienst zelfstandig mensen mogen gaan afluisteren:

Vanaf de zomer mogen instanties zoals de Belastingdienst, de Fiscale Inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) en de Marechaussee gebruikmaken van speciale opsporingsmiddelen. Momenteel mag alleen de politie dat.
Dat meldt de Volkskrant. Het kabinet heeft onlangs een wet aangenomen waar in staat dat de instanties zelf undercoveracties mogen uitvoeren en verdachten mogen afluisteren.

De belastingdienst en de FIOD die zelfstandig en op eigen initiatief mensen mogen gaan afluisteren en mogen infiltreren met undercoveracties en misleiding. En u weet het soort toezicht dat de overheid hierop nastreeft: geen. Die verzoeken worden uiteraard blindelings goedgekeurd, schijntoezicht. U wist al dat de belastingdienst ook registreert en onhoudt waar u parkeert?

“We hadden al een vaste en nauwe samenwerking met de politie. Het verschil is dat we het straks zelfstandig mogen uitvoeren”
— Woordvoerder Fiod

Geen inspraak voor de bevolking, wel totalitaire spionage voor de overheid. Inclusief stiekem de wet aanpassen hiervoor. Ik bespeur geen enkele symmetrie meer.

Nederland Totalitair, wel zo gemakkelijk.

Reacties zijn gesloten.