Nigel Farage tegen Frans Timmermans: “The EU’s iron fist is reserved for its critics”

Het is altijd een genot om iemand de (kritische) waarheid te horen spreken. Zeker als dat gebeurt op een plaats waar normaliter uitsluitend schijnheilige leugens en propaganda worden uitgesproken. Dus wanneer Farage aan het woord komt in het Europarlement, dan is het genieten met volle teugen.

In dit geval spreekt Farage tegen Timmermans. En de comeback van Timmermans is uiteraard… een zoveelste volledig holle Putin-verwijt. Typisch… Ja, als je oppositie durft te voeren, wordt je vogelvrij verklaard. De staat van de EU: Leugens en misleiding, terminaal ziek. Volledige transcriptie na de break.

You’re happy to interfere in every single member state where you think you see an infringement, apart from, oh I’d nearly forgotten, Catalonia, 950 people get beaten up by the police because they want to turn out on a Sunday morning, and express an opinion, a totally clear violation, mr. Timmermans, of people’s human rights, an absolute abuse of any sense of a democratic process. And yet you say in that case ‘it’s none of our business’.

But of course they’re a pro EU government so the Iron Fist of the European Union is reserved purely for your critics.

Ook Pat Condell is weer aan het woord

Juist, selectieve democratie. En oh, luister dan ook nog even naar Pat Condell over onze mooi progressieve samenleving (Progressive Utopia) en de recente klimaatverandering rondom de vrijheid van meningsuiting.

“De tyrannie van gevoelens is zorgvuldig gekoesterd. Als jij denkt dat je de waarheid aan jouw kant hebt, dan weet je niet wie je tegenover je hebt. De waarheid is incorrect en daarom ontoelaatbaar. Als je denkt dat je de wet aan jouw kant hebt, vergeet het dan maar. De wet beschermt nu gevoelens, alleen niet jouw gevoelens. Jouw gevoelens zijn haat.

Wat met je recht voor vrijheid van meningsuiting zoals beschermd onder de universele rechten van de mens, vraag je, optimisch. Goeie poging, maar we weten beide dat in de echte wereld de mensenrechten niet van toepassing zijn op de verkeerde opinies. Ben je gek geworden? De verkeerde opinies zijn haat! Gevoelens staan tegenwoordig boven rationele argumenten. Rationele argumenten, wanneer die iemands gevoelens kwetsen, zijn, je raad het al, haat.”

Pat Condell doet hier een Dominee Gremdaat, maar dan nog heel wat scherper!

Nigel Farage: I’m always hearing about human rights democracy in the rule of law. Yet in 2011 when journalists in Poland were being apprehended, held and sacked for being critical of the government… What did the European Commission do? Nothing. Why? Well of course because mr. Tusk as Prime Minister was Pro the European Union

But when you get law and justice in power who are critical of the European Union, just because they try to clear out the communist old guard and modernize their system, here you are on the verge of invoking article 7 and taking away their democratic rights within the Union.

And of course it’s the same story in Hungary, where Viktor Orban quite rightly refuses to accept your ludicrous migrant quota program and he is now cast as the devil. Perhaps the real reason is that he’s taking on Soros, perhaps the most dangerous man in Western democracy today. ‘Keep going Viktor Orban’ is all that free Democrats can say.

And you’re happy to interfere in every single member state where you think you see an infringement, apart from, oh I’d nearly forgotten, Catalonia, 950 people get beaten up by the police because they want to turn out on a Sunday morning and express an opinion, a totally clear violation, mr. Timmermans, of people’s human rights, an absolute abuse of any sense of a democratic process. And yet you say in that case ‘it’s none of our business’.

But of course they’re a pro EU government so the Iron Fist of the European Union is reserved purely for your critics. You said today you hoped that the United Kingdom would change its mind and reverse Brexit. Well looking at the way you’re treating Poland, I would have thought the answer must be a very big no. This, for Poland, is the modern-day Brezhnev Doctrine of limited sovereignty. You rebelled against that system, I hope you go on, Polish people, and rebel against this one.

Timmermans: Do the Polish people understand that mr. Farage is best friends with Vladimir Putin? Do the Polish people know that?

[LLE: Ik schaam mij diep voor Timmermans. Je kan helaas niet stemmen voor Farage (politici van andere landen verkiezen mag niet!) en je kan ook niet tegen-stemmen om Timmermans weg te krijgen uit de EU. Timmermans is uiteraard ook nooit verkozen voor EU-positie. En het feit dat PvdA geen regeringspartij meer is, maakt kennelijk ook niets uit. Democratie dus, maar dan totaal anders.]

Reacties zijn gesloten.