Het Apollo Maanlanding sprookje

Er komt een moment in je leven dat je niet meer gelooft in sprookjes. En die ontdekkingen stoppen niet na je jeugd, althans, dat zou niet het geval moeten zijn. Want naast de Paashaas en de Tandenfee zijn er nog veel meer sprookjes die niet waar blijken te zijn na wat extra aanvullend onderzoek en wat rationele overwegingen.

Alleen omdat de overheid het zegt, en de meerderheid het gelooft, is het nog niet waar. En één van die sprookjes die toch niet helemaal waar blijkt te zijn bij rationeel onderzoek…. is de Apollo Maanlanding. Nou, het kan best zijn dat er mensen op de maan (geweest) zijn, maar niet zoals te zien was op TV en niet met de Apollo Maanlanding.

Dave McGowan

Recent postte Boublog een kleine serie berichten over de Apollo Maanlanding, en ze verwees daarbij naar het geweldige werk van Dave McGowan. McGowan heeft een klein aantal boeken geschreven, die redelijk bekend zijn in het alternatieve nieuwswereldje, waaronder het geweldige betoog over de jaren 60 muzikanten van Laurel Canyon (LA/Hollywood) en de wat donkerder beschreven MK Ultra praktijken van de CIA.

Dhr McGowan was duidelijk een begenadigd onderzoeker en hij schreef met veel passie en humor. Helaas is Dave McGowan overleden in 2015. Gelukkig voor ons, heeft een dochter het materiaal van zijn oude website opnieuw gepubliceerd, en is dat nu (Gratis!) te lezen.

Naast de serie over Laurel Canyon, heeft hij ook series over de moord op Lincoln, de Boston Bombing en 9/11. In dit geval wil ik jullie graag adviseren zijn serie over de Apollo Maanlanding te lezen. Het is goed onderzocht materiaal en zowel nuchter als zeer humoristisch geschreven. Dit is niet het ondertussen goed bekende hoax-materiaal, dit bevat zeer zinnige aanvullende inzichten. Eén garantie: je kijkt nooit meer hetzelfde naar de Apollo Maanlanding.

Boublog heeft leuk overzichten van de artikelen gepost, maar je kan ze ook prima van begin naar het einde lezen. En ja: Absoluut een tip!

Naast dat deze serie echt met veel plezier te lezen is, viel mij op dat Dave McGowan, die toch een expert is als het gaat over Laurel Canyon, niet begint over het zeer sterke vermoeden dat veel maanlanding videomateriaal opgenomen is in de volledig zelfvoorzienende filmstudio van de inlichtingendiensten in Laurel Canyon en de rol van Kubrick. Als je de analyse van Jay Weidner over Kubrick onderzoekt (Kubrick’s Odyssey), wordt dat behoorlijk duidelijk. McGowan verwijst wel naar die filmstudio in zijn Laurel Canyon boek, maar komt er helaas niet op terug in zijn maan-serie. Ik had in ieder geval graag meer daarover gelezen.

Mocht je na het lezen van McGowan’s werk interesse hebben gekregen in meer informatie over de maan, bekijk dan ook zeker eens dit boekje van Christopher Knight en Alan Butler.

Reacties zijn gesloten.