EU aan het werk: Vriendjespolitiek, omkoping en misleiding… Martin Selmayr editie.

Als je het nog niet gezien hebt, bestudeer het nieuws rondom Martin Selmayr. Hij is de nieuwe secretaris generaal geworden van de Europese Commissie. Maar hoe die aanstelling tot stand kwam is weer oud en vertrouwd EU.

Het begint alvast, zoals vaak, met één kandidaat. OK: 2, waarvan er één strovrouw was die meteen haar kandidaatschap weer introk. Selmayr moest het worden, en voor de vorm hadden ze kennelijk een tweede kandidaat nodig, dat was dus de assistente van Selmayr, die haar kandidaatschap daarna direct weer terug trok. En de EU misleidde ook rustig over het aantal kandidaten, “minder dan 4”. Tja. Eén is inderdaad minder dan vier.

Nu moest Selmayr nog daadwerkelijk ‘gekozen’ (uit de lijst van 1 kandidaten, democratisch proces, waar!?) worden door alle (eveneens democratisch ongekozen) eurocommissarissen. Hoe doe je dat? Juist: Omkoping! Elke eurocommisaris werd na het huidige baantje bij de Europese Commissie nog 5 jaar kantoorruimte, met twee medewerkers én een auto met chauffeur toegezegd: Stem Selmayr! Alles kan en mag bij de EU.

Snel aangesteld

Toen Selmayr eenmaal ‘gekozen’ was, was hij nog niet secretaris generaal. Hij kreeg daarna binnen 1 minuut twee promoties, omdat iemand niet meteen op de secretaris generaal plaats geinstalleerd kan worden.

Waarom al deze corruptie? Selmayr is een vertrouweling van Juncker, die kennelijk iets verdiend had, volgens … de immer dronken Juncker zelf. Juncker stelt zijn eigen vertrouweling aan als zijn eigen baas. Dat kan en mag, kennelijk. Fair Play bij de EU? Nee, nergens voor nodig. Democratie bij de EU wellicht? Neen. Grote aanstellingen gebeuren uiteraard in de achterkamertjes. Geen verkiezingen, geen transparantie, gewoon zoals altijd: vriendjespolitiek. Controleer voor de grap eens hoe eurocommissarissen ‘gekozen’/aangesteld worden…

Timmermans ‘to the rescue’? I think not.

Nou, dan is er kennelijk iemand die daar een stokje voor moet steken, en dat is uiteraard die andere vertrouwelinge van Juncker… Frans Timmermans (PvdA). En die vent is een volledig ontoerekeningsvatbare Pro-EU-Federalist geworden. Deze verwarde man is de weg goed kwijt geraakt, hij is een beetje vreemd in zijn hoofd. Daar hoeven we als Nederlandse bevolking duidelijk niets meer van te verwachten. Die vindt alles wat de EU doet, en zeker alles wat zijn baas doet, helemaal geweldig.

Timmermans weet ook dat Timmermans’ volgende baantje op vergelijkbare manier geregeld wordt, dus Timmermans is ook fan van deze actie. Misdaad loont, zo blijft de criminaliteit uiteraard in stand.

Legale illegaliteit: De EU

Zo rolt de EU: Anti-democratisch gedrag, obfuscatie, achterkamertjes, leugens, misleiding, vriendjespolitiek, omkoping… Alles wat je van de EU-bureaucratie gewend bent dus. Legaal gemaakte illegaliteit, overal waar je kijkt. En dit is bepaald geen uitzondering, dit is business as usual. Het is de EU modus operandi.

Kijk voor de grap eens hoe Benoit Battistelli het Europees Patentbureau (EPO) regeert (met harde hand) als zijn eigen keizerrijk. De EU is de weg helemaal kwijt, disfunctioneert van begin tot eind, corruptie en misdadigheid overal waar je kijkt.

Pro Europa, dus tegen de EU. Luister nog even goed naar Nigel Farage!

Reacties zijn gesloten.