Andere en betere internet browsers

Er zijn drie grote internet browsers: Explorer/Edge van Microsoft, Chrome van Google en Firefox van Mozilla. Als eventueel ook Safari van Apple als je je inkoopt in Apple.

Als je ook maar heel kort verder kijkt dan je neus lang is (zie o.a. de links), zie je dat elk van de bedrijven die ons deze browsers leveren zeer dubieuze ideeën hebben over jouw privacy, rechten en data. En elk van de browsers heeft zeer discutabele keuzes over terug-rapporteren over jouw online-bezigheden met die browser.

Gelukkig zijn er alternatieven!

Update 17 juni 2018: Via het contactformulier ontvangen:

WaterFox & Iridium maken stiekem onderwater contact met google,hun eigen home-site, enz. Kijk maar eens naar het netwerk verkeer. Een browser die zich beter gedraagt is bijvoorbeeld Opera, (als je de auto-update uitzet). Maar controleer ’t zelf eens. IQT.org [red: In-Q-Tel, CIA] sponsored “false sense of security” projecten als WaterFox, Iridium, Tor, enz via een interessante constructie.

Waterfox en Iridium maken inderdaad – net als Firefox en Google – contact met de eigen home-site. En Waterfox ook met Mozilla en Iridium ook met Google. Opera lijkt de beste optie maar is ook niet volledig schoon, met de autoupdate en ecb.europa.eu hit. En add-ons bellen nagenoeg ook allemaal naar huis. Hoe dan ook zal je bij elk van de browsers flink de instellingenschermen door moeten om allerlei dingen uit te zetten. Vreemd genoeg lijkt QupZilla / Falkon als browser het schoonst. Oordeel verder zelf.

Addons

Maar dan ben je er nog niet. Er zijn dus bovenop de Waterfox en Iridium browser nog plugins nodig om de meest perverse aspecten uit het internet te filteren. Mijn favorieten zijn o.a. Ghostery, HTTPS everywhere, Privacy Badger, uBlock Origin, NoScript, RefControl en Google Privacy.

Weet echter dat addons niet alleen rotzooi uit het internet filteren, maar ook zelf potentieel weer “phone home”-achtige functies toevoegen. Als altijd, oordeel dus zelf.

Denk daarnaast trouwens ook aan de privacy-instellingen in je browser. Stel die eens bewust in!

Zoek alternatieven voor de CIA-diensten

En zoek ook eens naar alternatieven voor Facebook, Amazon, Twitter, Whatsapp, Youtube, Linked-In, Google, Gmail, Hotmail, etc. Elk van de genoemde initiatieven zijn vanaf het begin opgezet met sponsoring van de inlichtingendiensten. En dat komt niet zonder eisen, de CIA en NSA (en AIVD!) verzamelen met de inzet van deze diensten grootschalig jouw data. Onderzoek bijvoorbeeld CIA investeringstak In-Q-Tel en de relatie van In-Q-Tel met Facebook/Zuckerberg en Google/Schmidt. En dat de CIA en Amazon/Bezos intensief samenwerken, is ook bepaald geen geheim meer. En elk van deze ‘diensten’ is onderdeel van het PRISM-programma.

Bewustwording van risico’s

Dan als laatste, je hebt uiteindelijk echt geen privacy online, want internet wordt grootschalig afgetapt door zowel de Nederlandse overheid als die van Amerika, Engeland, Belgie, etc. Lees je nog eens in over Prism. Luister eens naar Duncan Campbell. En dit is bijvoorbeeld één van die grotere data-centra waar alle data van/over jou wordt opgeslagen.

Alles wat je online zegt, doet en bekijkt, kan en wordt uiteindelijk tegen je gebruikt. Eén verkeerd woord op twitter, of in een email, en je wordt tegenwoordig van je bed gelicht. Wellicht niet nu, maar later: als je politieke ambities hebt, of een baan zoekt bij de overheid, of uiteraard erger. Deze data verdwijnt namelijk niet uit zichzelf, die wordt bewaard om vroeg of laat gebruikt te worden. En niet om je te helpen.

Heeft u al geluisterd naar Pat Condell over Google en Youtube? Is die vorige link al weg-gecensureerd door Youtube? Bekijk de video’s van Pat dan op Bitchute, de opvolger van Youtube waar je wél je mening mag delen. Alternatieven, ze zijn er echt.

Ja, internet is een apparaat geworden van grootbedrijf, censuur en inlichtingendiensten. Je smartphone is tegenwoordig vergelijkbaar met een enkelmonitor. Zowel je privacy als je vrijheid van meningsuiting zijn verdwenen van internet. Herinner dit binnenkort bij het referendum over de sleepwet.

Je kan met wat slimme keuzes wel nog iets van je privacy en vrijheid terugwinnen. Met een klein beetje inzet, is toch nog heel wat te winnen.

Reacties zijn gesloten.