De donkere kant van digitale techniek als 5G, AI en IoT – Digitropolis

We Are Change Rotterdam heeft een geweldige documentaire geproduceerd: Digitropolis, over de nadelen van kunstmatige intelligentie, het Internet of Things en het 5G wapensysteem. Hoewel visueel soms licht psychedelisch is de docu (speelduur 1 uur) zeer de moeite waard. Het is keurig voorzien van Nederlandstalige en Engelstalige ondertitels (via de [CC]-knop en de [*]-knop).

Interessante selectie van sprekers, duidelijke thema’s en ook de sounddesign van Wouter de Ridder is prima op orde. Maar bovenal uiteraard, de inhoud: belangrijk en duidelijk. Tip, zeer de moeite waard. We Are Change toont aan dat voor dit type docu’s geen Tegenlicht (en bijbehorende propaganda) meer nodig is!

Geboeid door het onderwerp? Herbekijk dan ook weer eens Panopticon van Peter Vlemmix en eventueel de docu Four Horsemen.

Reacties zijn gesloten.