Benoeming EU-topman Selmayr leek volgens EU op coup

Een coup, in de EU, uitgevoerd door de EU-voorzitter. En we kunnen er niets aan veranderen.

De omstreden benoeming van Martin Selmayr tot de hoogste ambtenaar van de Europese Commissie had veel weg van ”een coup” maar hoeft niet te worden teruggedraaid. Dat blijkt uit een ontwerpresolutie van het Europees Parlement. In de resolutie stelt het parlement dat de gevolgde procedure ”de grenzen van de wet wellicht heeft opgerekt”.

Uiteraard hoeft een coup niet te worden teruggedraaid. Ook als de wet overschreden werd, moet je als europarlementariër dat soort corruptie uiteraard gewoon blijven steunen! En daar is een goede reden voor, bewust ingebakken als die is in de EU zoals die ooit was ontworpen.

EU Cheerleaders

De reden? Een europarlementariër heeft geen enkele macht. Het europarlement kan zo’n aanstelling door de europese commissie niet tegenhouden. Europarlementariërs zijn slechts klapvee. Ze zijn er slechts om de anti-democratische EU grootbedrijflobby een tintje overheidsschijn te geven, de schijn van een democratisch proces zonder dat er daadwerkelijk sprake is van enige inspraak of controle. Europarlementariërs zijn niet veel meer dan cheerleaders. Het geeft de bevolking wel iets om op te stemmen. Volledig nutteloos als die oefening is, mogen we stemmen voor onze favoriete cheerleaders. En dat maakt de EU democratisch, volgens de EU.

Vrijdag zei Juncker dat hij Selmayr niet zal vragen op te stappen. Ook Eurocommissaris Frans Timmermans zei eerder achter de benoeming van de Duitser te staan.

Dus pleegt EU-voorzitter Juncker gewoon een coup, en blijft Selmayr vervolgens gewoon de hoogst aangestelde ambtenaar in de EU. Terwijl iedereen weet dat Juncker en Selmayr beide mega-fout zitten, beide mannen geen enkel democratisch mandaat hebben, de wet (vele malen) overtreden en er zelfs sprake is van een coup volgens het enige kleine stukje EU dat nog enigszins een semi-democratisch-achtige inspraakschijn heeft.

En die liegende en volksverraad plegende PvdAer beschermt uiteraard weer zijn baas.

Reacties zijn gesloten.