Staatsgreep VS: Niet genoeg animo

Het “leuke” van het uitroepen van een burgeroorlog/staatsgreep (Dank je wel George Soros!), is dat als het niet lukt pijnlijk duidelijk wordt dat het verongelijkte deel van het establishment, dat de poging deed, niet het oor van de bevolking heeft.

Ja, er was op 4 november genoeg extremistisch, fascistisch geweld (en het werd grotendeels netjes uit de media geweerd want links extremisme, dat bestaat uiteraard niet) maar zoals het er naar uitziet heeft het (schaduw-)establishment zich verkeken en hun hand overspeeld.

Dat maakt uiteraard de grip van Trump groter, en die is duidelijk op een aantal punten interessante dingen aan het ondernemen. Herinner bijvoorbeeld zijn activiteiten tegen kindermisbruik en mensenhandel, en nu de aanpak van opium-handel… Dat is, dat zou je je wellicht kunnen herinneren, als de media die informatie niet ook blokkeerde. Dat is het probleem met kunstmatig gestructureerd eenzijdige verslaglegging, het geeft zo’n vertekend beeld. (Voor de duidelijkheid: Daarmee zeg ik niet dat Trump een engel is, maar alleen dat de verslaglegging een eenzijdig continu negatief beeld geeft.)

“If you don’t read the newspaper, you’re uninformed. If you read the newspaper, you’re mis-informed.”
― Mark Twain

Dit is wellicht een interessant moment om eens het follow-the-money-spel te doen op die oproep in één van Amerika’s grootste kranten voor een burgeroorlog? Het is wel duidelijk dat er lelijke spelletjes gespeeld worden met de Amerikaanse bevolking. Herken dat een vergelijkbaar spel gespeeld wordt ook met ons.

Reacties zijn gesloten.