De verjaardag van een Windows 10 alternatief, Linux wordt 26!

Wie het nieuws een beetje probeert te volgen wordt vermoedelijk als snel wat hopeloos. Er zijn echter geweldige alternatieven voor vele alledaagse problemen en irritaties, zo ook voor het probleem van Microsoft’s dominantie en de vele vervelende aspecten aan Windows 10. Het alternatief heet Linux, en viert vandaag zijn 26 jarige verjaardag.

Vandaag, 26 jaar geleden, introduceerde een Fin (Linus Torvalds) namelijk een alternatief, hij had een probleem (kon thuis niet inloggen op de computer van zijn universiteit) en loste dat op. En dat groeide uit tot wat nu is GNU/Linux. Tegenwoordig draait de Linux software op het merendeel van internetservers, maar ook het merendeels van de smartphones (Android). Zelfs een flink percentage laptops (Chromebooks) werkt met Linux.

Afbeelding Deepin Linux 15.4

Hoewel Linux historisch minder succesvol is in de concurrentie met Microsoft op de desktop, is het ook sinds jaren een alternatief voor het dominante (reclame houdende, privacy schendende en zelfs misdragende) Windows 10, neem dus afscheid van al die virussen. Zo schreven we al over Linux Mint en Deepin Linux. Ondertussen is Linux voor veel gebruikers een prettig, veilig, open en gratis alternatief.

Over de jaren hebben we reeds diverse keren over Linux en vrije software geschreven, o.a. op de 25ste verjaardag van Linux. Vandaag, op de 26ste verjaardag van Linux, roepen we je weer op om je computer te bevrijden!

Reacties zijn gesloten.