Geweldig interview: Peter Stuivenberg over Europa en migranten bij Cafe Weltschmerz – Zien!

Wat een geweldig interview is dit toch weer: Peter Stuivenberg zet hier 40 minuten lang een nuchtere realiteit neer over de internationale (en nationale) politiek rondom de migratie waar weinig aan te twijfelen valt. Eindelijk weer eens een zinnige reflectie over wat er werkelijk gebeurt, een interview kundig geleid trouwens door Harry van Bommel. Intelligente mensen die zinnige dingen zeggen, wat een schaars genot. Werkelijk een must-see interview voor een ieder.

Waardevolle reflecties

In het interview geeft Stuivenberg ook geweldige reflecties over het vertrouwen in de overheid deze migratie aan te kunnen pakken, over hoe deze migratie onherroepelijk ons leven gaat veranderen, over de EU als ‘vierde rijk’ en over de ‘oorlogsdreiging’. Geen vage complot theorieën, gewoon nuchtere redenering op basis van zichtbare feiten.

Of zijn oplossingen ook daadwerkelijk zouden werken valt wellicht nog te bezien, daarvoor kwam een en ander tekort aan bod. Peter Stuivenberg schreef elders:

Ik vrees dat de EU en de nationale regeringen, een enorme blunder maken. Onder de jeugd is 60 procent tot in sommige gebieden 90 procent werkloos. Dat is niet meer te beteugelen. Wanneer tientallen miljoenen mensen gaan migreren is dat niet meer te stoppen. Tenzij Europa aldaar actief aan banenontwikkeling doet.

In het boek wordt becijferd dat het West-Europa de komende 15 jaar 500 miljard euro aan opvang en onderhoud van migranten gaat kosten. Is het niet beter om dat geld in West-Afrika te investeren? Bovendien: de wereld zoekt na India en China naar nieuwe markten. Voila, creëer deze in Afrika.

Klinkt niet onlogisch. Deze en andere genoemde mogelijkheden klinken in ieder geval flink beter dan de huidige aanpak! Immer meer “Europees nabuurschap”-geld het criminele mannetjes netwerk inpompen, daarvan hebben we reeds geleerd: dat gaat weinig helpen maar laat de corruptie wel flink groeien. Maar wellicht moeten moeten we gewoon eerst eens stoppen met stoken in Afrika? Ondertussen worden ook Nederlandse rederijen ingezet voor mensensmokkel.

De analyse en beschrijving van de situatie rondom (het ontstaan van de) migratie en de rol van de NL en EU politiek van Peter Stuivenberg, daar is weinig tussen te krijgen. En dat is belangrijk: (h)erkenning is altijd de eerste stap. Het werk van Stuivenberg speelt daarin een belangrijke rol.

Lees meer van Peter Stuivenberg op zijn blog, zijn boek ‘Europa en Migranten‘ en/of zijn wat oudere boek ‘De Boogeyman‘ nu trouwens alleen nog beschikbaar als eBook. Heftig materiaal, maar goed geanalyseerd en scherp beschreven. De realiteit en waarheid zoals die in de media niet verkondigd mogen worden.

Chapeau Peter Stuivenberg: Respect en dank!
En Café Weltschmerz: Het gesprek was geweldig. Meer met Peter Stuivenberg graag!

Reacties zijn gesloten.