Hoe Hitler de val van Berlijn heeft overleefd

De knuppel gaat maar eens in het hoenderhok: Hitler overleefde de val van Berlijn, overleed niet aan zelfmoord in zijn Berlijnse bunker en ontsnapte (redelijk) gezond en wel naar Zuid Amerika waar hij nog vele jaren vrij en overvloedig heeft geleefd.

Als u er nog bent, dan ook het volgende: Niet alleen overleefde Hitler de Slag om Berlijn, ook het Nazi ‘gedachtegoed’ overleefde de tweede wereldoorlog. Met de herdenking en bevrijdingsdag in aantocht, het ideale moment om weer eens door De Grote Leugen heen te prikken en een stukje alternatieve geschiedschrijving te onderzoeken.

De Grote Leugen (Duits: Große Lüge) is een propagandatechniek. De term werd bedacht door Adolf Hitler en hij noemde het in zijn autobiografie Mein Kampf “een zo kolossale leugen dat niemand zou kunnen geloven dat iemand de waarheid zulk grof geweld aan zou doen”.

Nee, dit wordt geen alles omvattende bewijsvoering, maar het geeft je de puzzelstukjes om zelf verder te onderzoeken. En ja, dit bericht wordt snel ongemakkelijk. Herinner: je leest het vrijwillig en op eigen initiatief.

Het officiële verhaal in de notendop

OK, dit wordt noodzakelijkerwijs beknopt, en dus moet ik ook het officiële verhaal wat geweld aan doen. Kort samengevat: Op 20 april 1945, zijn verjaardag, doet Hitler zijn laatste publieke optreden in Duitsland. De slag om Berlijn woedde van eind april tot 2 mei. Vlak voor het einde trouwde Hitler op 29 april met Eva Braun om op 30 april in de Führerbunker samen een dodelijke gifcapsule in te nemen, waarna Hitler zichzelf door het hoofd schoot. En alsof dat nog niet genoeg was werd daarna het lijk van de man bedekt naar buiten gedragen en verbrand. Op 2 mei kwamen de Russen, ze namen de restanten mee terug naar Rusland.

Naar de realiteit

Het blijkt allereerst uit recent (2009) onderzoek dat de gevonden schedel (met schotwond) een onbekende vrouw betrof van rond de 30 jaar. Dus niet Hitler. En wat blijkt, er zijn ook geen ooggetuigen die daadwerkelijk hebben gezien dat Hitler dood was. Geen echte getuigen, geen lijk en een ‘mooi verhaal’. Per direct begint dit zeer onfris te ruiken.

Eén van de machtigste mannen (destijds) ter wereld, met een alles omvattend wereldwijd netwerk van trouwe volgelingen, heel veel geld, maar met zeer slechte vooruitzichten… Die ontsnapt uiteraard. Doen alsof je dood bent werkt historisch gezien in dit soort situaties uiteraard prima. En De Grote Leugen voltrekt ook hier. Mede mogelijk gemaakt uiteraard door landen en bevolkingen die allen zeer gebaat zijn bij het officiële verhaal dat Hitler en Nazi Duitsland zijn overwonnen. “De slag is geslagen, het leed is geschied. Het is klaar en afgerond. De rust kan wederkeren en wederopbouw kan starten.”

Maar, helaas, de echte realiteit is uiteraard lelijker. Hitler overleefde het, hij en Eva maakte gebruik van het wereldwijde Nazi-netwerk om te ontsnappen. Hetzelfde geldt voor veel van de echte grote Nazi-kopstukken, allen ontsnapte de Nuremberg trials… Voornamelijk middel-management en het henchmen-voetvolk waren de klos, en uiteraard kopstukken die om diverse redenen uit de gratie waren gevallen. Een vaak herhalend patroon.

Hoe de ontsnapping uit de bunker voltrok

In 2014 gaf de FBI een heel aantal documenten vrij die een duidelijk ander beeld schetsen van de geschiedenis. Wat hierin geschetst wordt is ongeveer volgende verhaal.

De Russen omsingelen Berlijn, Adolf Hitler en Eva Braun trouwen en ensceneren hun dood. Op 29 april 1945 ontsnappen ze echter uit de Führerbunker, middels één van de vele ontsnappingstunnels. Ze ontsnappen naar een vliegveld waar een vliegtuig gereed staat.

Er zijn verschillende scenario’s, in de FBI files is het vermoeden dat Hitler zuidwaarts vertrok richting het Tempelhofer Feld vliegveld gelegen in Berlijn. De gebruikte tunnel is vandaag de dag nog actief als metro tunnel. Na een flinke wandeling door donkere tunnels komen Hitler en Braun weer bovengronds op het Tempelhof vliegveld, alwaar Hitler’s vliegtuig staat te wachten: de Focke-Wulf Condor 200.

Volgens sommigen [Grey Wolf, Dunsten & Williams] is het vermoeden echter dat Hitler met een vliegtuig vertrok van Straße des 17. juni bij de Brandenburger Tor, destijds speciaal daarvoor ontdaan van lantaarnpalen.

Per vliegtuig

Het vliegtuig vertrekt met onder andere Hitler en Braun naar Spanje, waar hij wordt onthaald door Nazi sympathisanten onder leiding uiteraard van bevriende dictator Francisco Franco. Terwijl Hitler in voorbereiding gaat voor de volgende grote etappe, en een aantal dagen verblijft in een klooster (het Benedictijner klooster van Samos, steeds weer die georganiseerde religies en het Vaticaan), vertrekt hij naar de Spaanse haven Vigo alwaar ook na mei 1945 nog met regelmaat Duitse U-boat onderzeeërs werden bevoorraad. De U-boats waren de diverse lopende zaken netjes aan het afronden en opruimen.

Per onderzeeër

Per onderzeeër (voor zover bekend was dat U-518) vertrokken Hitler en Braun voor de lange tocht naar de Nazi-sympathisanten in Argentinië. Maar, zeker met de U-boat van toen, dat doe je niet in één leuk tripje. Van Vigo ging het dus per onderzeeër eerst naar de Canarische Eilanden (ook van Franco) alwaar Hitler en consorten konden uitrusten en recupereren in Villa Winter terwijl de grote overtocht naar Argentinië werd voorbereid.

Dat de tocht naar Argentinië van U-boats niet vreemd is, kan je zien aan de officiële geschiedenis van U-530, die zich na de oorlog (juli 1945) overgaf in Argentinië. Als ook U-977, Argentinië, augustus 1945. Martin Bormann (Hitler’s financiële zakenman) verscheepte veel geld en goud (voor honderden miljarden in hedendaagse euro’s) naar onder andere Argentinië als onderdeel van Aktion Feuerland en zette een internationaal ontsnappingsnetwerk op met Aktion Adlerflug. De weg werd geplaveid voor Hitler en Borman zelf.

Hitler vertrok vanaf de Canarische Eilanden per onderzeeër naar Argentinië, waar hij op 28 juli voet aan wal zette in Argentinië, waarna men de U-boat vervolgens tot zinken bracht. En ook dat is niet vreemd, zie bijvoorbeeld hier.

Per Trein

De reis van de Argentijnse kust westwaarts gaat per de trein, gebruikmakend van de goederentransport van het lokale Duitse “wol”-bedrijf Lahusen over de Great Southern Railway naar de Duitse kolonie van Bariloche. Mogelijk niet direct, maar via verblijf in Misiones en Villa Gesell komen Hitler en Braun uiteindelijk aan in hun woning nabij San Carlos de Bariloche. Daar stap hij vermoedelijk op een watervliegtuig en wordt overgebracht naar het destijds zeer afgelegen Inalco House. Gelegen in prachtige een bosrijke omgeving, goed beschermd, met breed uitzicht over water, je kan het slechter treffen…

<Foto verwijderd, betreft mogelijk een afbeelding met copyright.>

<Foto verwijderd, betreft mogelijk een afbeelding met copyright.>

Conclusie

En daar is het verhaal van de ontsnapping van Hitler uit het belegerde Berlijn, te voet, per vliegtuig, per onderzeeër, per trein en per vliegtuig, naar het prachtig gelegen, landelijke Inalco House in Argentinië. Mogelijk gemaakt door het wereldwijde netwerk van Nazi-sympathisanten en de Nazi-vriendelijke overheid van Argentinië onder President Generaal Peron – die overigens reeds voor zijn Argentijnse staatsgreep op de Nazi loonlijst stond.

Iedereen verdiende goed aan deze na-de-oorlog praktijken, want ook Bormann (Hitler’s plunderfinanciën) overleefde de slag van Berlijn en vond ook zijn weg naar Argentinië. Eén en ander werd uiteraard voorzien van knappe cover-up door de geallieerde overheden, die uiteraard gebaat zijn bij een goed verhaal over het verslaan van Nazi Duitsland voor geruststellende rust onder de (resterende) bevolking.

Ondertussen waren de geallieerde legers en inlichtingendiensten wel op de hoogte van de ontsnapping, en deze partijen houden dit nu reeds 70 jaar (enigszins) geheim. Uiteraard bereidden de Nazi’s zelf hun ontsnappingsroutes voor middels het ‘Die Spinne’ netwerk, maar het opvangen van kopstukken is ook een formeel programma van de geallieerden in Project Paperclip. Terwijl de oorlog in Duitsland op het einde liep, waren de geallieerde (als ook Russische) inlichtingendiensten op zoek naar de knappe Nazi-koppen om hen een riant leven en een riante baan aan te bieden in Amerika (en Rusland, en Argentinië).

Met volledige kwijtschelding van alle misdaden, werden vele Nazi kopstukken dus naar Amerika gehaald (duizenden) om daar hun werk gewoon voor te zetten in dienst van de VS overheid. De grootschalige import van Nazi gedachtegoed heeft de Amerikaanse samenleving overigens niet koud gelaten. Herinner bijvoorbeeld het Apollo programma: eind jaren 60 is Amerika naar de maan gevlogen, op basis van V2 raket technologie van Wernher von Braun, onder leiding van Wernher von Braun. Deze Nazi wetenschapper werd groot topman bij de (vergis je niet: in werkelijkheid militaire!) organisatie van NASA.

De Grote Leugen

De Grote Leugen: Hitler ontsnapte de oorlog en leefde in luxe in Argentinië, tot hij in 1962 overleed op 73 jarige leeftijd. Vele Nazi kopstukken kregen kwijtschelding van hun misdaden en een vrij leven (inclusief bescherming en gegarandeerde levenslange financiële uitkeringen!) in Zuid Amerika en door/in de VS. De VS overheid werd daardoor van binnenuit aangetast met het geïmporteerde gedachtegoed, en dat was niet allemaal even positief als het Apollo ruimtevaartprogramma. Maar dat… dat is een ander artikel.

Zoals het gezegde gaat: The truth is out there. Als je écht wilt weten hoe het zit, is alle informatie tegenwoordig gewoon voor je beschikbaar voor onderzoek en analyse. De ware realiteit zal op details nog wel weer iets anders zijn dan boven beschreven, maar in grote lijn is het duidelijk. De ontsnapping van Hitler is feitelijk een soort publiek geheim geworden. Bovenstaande verhaal wordt tegenwoordig gewoon verteld en uitgezonden op de History Channel. Uiteraard blijft De Grote Leugen als geruststellend ‘werkelijkheid’ in stand voor de rest van de bevolking.

N.B.: Dit artikel is gebaseerd op het boek Grey Wolf uit 2011 van Gerrard Williams en Simon Dunstan en de TV-serie Hunting Hitler van de History Channel.

Reacties zijn gesloten.