“NL wil meer EU!” En dan mag u nu alle beloftes weer vergeten

Gefeliciteerd Nederland! Rutte 3 wordt feit. U krijgt dus meer EU, meer immigratie, meer afluisterstaat en vooral minder inspraak en minder Nederland. De grootste leugenaars zijn weer de grootste geworden.

Mogelijke coalities zijn VVD, CDA, D66 en GroenLinks (85 zetels), VVD, CDA, D66 en PvdA (80) en VVD, CDA, D66 en ChristenUnie (76).

Nederland stemt voor de EU?

Met een verlies van bijna 20% voor VVD (-8 zetels, 41 naar 33), 75% verlies voor regeringspartner PvdA (-29 zetels, 38 naar 9) en een groei van 33% voor oppositiepartij PVV (+5 zetels, 15 naar 20) is VVD kennelijk de grote winnaar van de tweede kamer verkiezingen 2017 geworden.

Premier Rutte heeft de anti-EU-uitdaging van Wilders afgeslagen … De Duitse bondskanselier Merkel verheugt zich op voortzetting “van de goede samenwerking als vrienden, buren en Europeanen”

Ondanks de duidelijke verschuiving, wordt het na deze verkiezing gewoon weer business-as-usual. Er verandert niets. Ja, als hardleerse bevolking zijn we kennelijk vooral afhankelijk van het buitenland voor het verbeteren van onze toekomst. Als het aan NL ligt hoeven we geen inspraak meer tijdens het opdoeken van ons laatste restje democratie.

“Een gevoelige klap voor alle anti-Europese populisten”

Voor Rutte en de EU-politici is deze uitslag een overwinning voor de EU.

Angela Merkel: “Ik ben heel blij dat een hoge opkomst heeft geleid tot een zeer pro-Europees resultaat.”

EU keizer J-C Juncker: “De Nederlanders hebben overweldigend gekozen voor Europese waarden, voor een vrije en tolerante maatschappij in een welvarend Europa.”

Martin Schulz twittert: “Ik ben opgelucht. Maar we moeten verder voor een open en vrij Europa blijven vechten.” Hij spreekt van een afwijzing van Wilders door de Nederlandse kiezer. “Dat is een goed bericht voor Europa en voor Nederland.”

Guy Verhofstadt: “VVD veruit de grootste, D66 flink gegroeid. De pro-Europese partijen zitten in de lift. Nederland blijft een liberaal en pro-Europees bolwerk”

Amerikaanse media concluderen dat de ‘populistische lente’ in Europa niet heeft doorgezet. “Populisten schieten tekort”, schrijft de The New York Times. “Klap voor populisme”, is de voorpagina van CNN. Volgens de Franse krant Le Figaro is de uitslag “een deceptie voor de extreem-rechtse Geert Wilders”

Juist, het populisme (en dat betekent: de inbreng van de bevolking) is inderdaad verslagen. En ook de oligarchie in Oekraïne viert feest, de marionet-PM Petro Poroshenko twittert vrolijk:

I congratulate PM @markrutte with a clear victory at the parliamentary elections. Good example for all democracies how to challenge populism

Poroshenko ziet zijn EU toenadering glansrijk slagen, en zijn macht en fortuin immer verder uitgroeien. Met de grenzen ondertussen reeds open, gesteund met het Oekraine-verdrag en de vele EU-miljarden, wordt Oekraïne nu spoedig een (kandidaat) EU-lidstaat en NAVO-lid.

De Normen en Waarden van de VVD

Eens zien, de ‘normen en waarden’ van de VVD:

U krijgt uiteraard de regering die u verdient. Zo wil Pechtold (D66) bijvoorbeeld wel gaan regeren met VVD en … Denk! Alles wat afgelopen weken is beloofd door politici mag u nu dus verder weer snel vergeten. Weer bedankt voor uw stem, brave burger, en tot over 4 jaar!

Rest mij u veel succes en welvaart te wensen onder Rutte 3. En dan nu, tijd voor vakantie. Tot (wellicht) een toekomstig bericht!

Reacties zijn gesloten.