De week waarin “de hele wereld” ging demonstreren tegen de VS President

Wat leven we toch in een bijzondere wereld. Hier is iemand – niet geheel onbesproken, maar toch – die het op zijn eigen geld schopt tot VS President, gekozen door ongeveer de helft van de Amerikanen, die expliciet aangeeft de criminele en duidelijk misdragende politieke kaste eens grondig aan te gaan pakken om de situatie concreet te verbeteren. Wat gebeurt er uiteraard? Haat-demonstraties, wereldwijd.

Eerst een blik op de inauguratie, daarna kijken we naar ander bijzonder nieuws van afgelopen week.

De inauguratie en de wereldwijde demonstraties die daarop volgde

Door jarenlange lelijke partij-politiek heeft sinds begin jaren 80 volcontinu het Bush/Clinton kartel geregeerd in de VS. Nu verkiest men eindelijk eens een buitenstaander met andere ideeën, die de situaties ook concreet anders gaat aanpakken.

“Sinds de grote Vietnam-demonstraties heb ik niet meer zo’n grote groep gezien”, vertelt een vrouw in de metro in Washington. Wereldwijd lopen vandaag vrouwen mee in bijna 600 protestmarsen.

Trump vergelijken met Vietnam. Een Godwin, maar dan anders. Met z’n allen demonstreren, in pussyhats. Kansloos, uiteraard, maar wel slim aangepakt. De criminelen beschermen en mensen die de situatie willen aanpakken criminaliseren. In het geval van CNN nog fouter: die wilde Trump en Pence graag zo snel mogelijk dood hebben, getuige het vreemde TV-item over een hypothetische aanslag op de heren tijdens de inauguratie.

Ook in Nederland: duizenden melden zich bij demonstraties!

En hoewel we in Nederland in maart rustig weer de politicus gaan herverkiezen die aantoonbaar het meest heeft gelogen van alle politici in recent Nederland (Rutte), en we zelfs pertinent weigeren de straat op te gaan voor het opheffen (!) van Nederland in de staatsgreep door het totalitaire EU-gedrocht, gaan we wel demonstreren voor een VS President die nog geen enkele maatregel genomen heeft als VS President?

Ook in Nederland werd vandaag tegen de nieuwe Amerikaanse president gedemonstreerd. In Amsterdam protesteerden naar schatting 3000 mensen.

Het weggeven van het beheer van Nederlandse pensioenen, aan ongekozen technocraten in de EU, die acteren namens multinationals als bankiers, die aan geen enkele bevolking verantwoording afleggen, voltrekt zich zonder enige ophef in Nederland. Maar du moment dat Trump aantreedt in de VS gaan we wel de straat op? Het lijkt er veel op dat de “revolutie professionals” hier weer actief geweest zijn, waaronder in dit geval wéér George Soros. Kennelijk werkt de propaganda-machine nog steeds uitstekend.

media3

Laten we deze democratisch gekozen vent misschien eerst eens een kans geven zichzelf te bewijzen, voordat we hem wegzetten als de antichrist of de nieuwe Hitler? En nee, de uitspraak ‘Amerika First’ is niet ‘Hitleresk’ en is niet ‘anti-semitisch’. En nee, Trump heeft niet het beeldje van Martin Luther King verwijderd.

Update: Trump start bijvoorbeeld alvast goed met de aankondiging dat hij met het TPP handelsverdrag gaat stoppen. TPP is vergelijkbaar met TTIP, maar dan met andere landen, dat belooft duidelijk iets goeds. Netjes conform zijn duidelijke beschreven contract met de Amerikaanse stemgerechtigden. (Rutte: Kijk en leer!)

Een blik op de inauguratie toespraak

Laten we eens kijken wat voor onrechtvaardigheden deze kerel dan allemaal wel niet uitgesproken heeft, om wereldwijde demonstraties tegen een democratisch verkozen president in Amerika te veroorloven. Het begint al meteen dodelijk:

We, the citizens of America, are now joined in a great national effort to rebuild our country and to restore its promise for all of our people.

Ja, het opnieuw voortvarend maken van je eigen land, dat moet uiteraard verboden worden voor gekozen presidenten!

For too long, a small group in our nation’s Capital has reaped the rewards of government while the people have borne the cost. Washington flourished – but the people did not share in its wealth. Politicians prospered – but the jobs left, and the factories closed.

Hoe durft Trump de criminele en zelfverrijkende politieke in-crowd, die de Amerikaanse samenleving zo vernederd heeft afgelopen decennia, aan te pakken! Hoe durft hij! Elke welvaart is echter wel verdwenen uit het Amerikaanse binnenland, waar ze hard op weg zijn naar derde wereld status, in het rijkste land op deze planeet. Trump geeft aan dit aan te pakken, netjes conform zijn contract met de Amerikaanse kiezers. En wat doet de bevolking? Die gaat er tegen demonstreren!?

Over de parasieten die systematisch onze levensenergie aftappen

Trump benoemt dit gewoon eens even concreet, ‘to drain the swamp’:

The establishment protected itself, but not the citizens of our country. Their victories have not been your victories; their triumphs have not been your triumphs; and while they celebrated in our nation’s Capital, there was little to celebrate for struggling families all across our land. That all changes – starting right here, and right now.

In zijn toespraak recht voor de neuzen van ‘the establishment’ zelf! Ik zeg: Chapeau! Aanpakken die uitsluitend zelfverrijkende politieke kaste. Logisch uiteraard, dat de politieke kaste zich gaat verdedigen, maar doe daar dan niet aan mee. De aan deze kaste gelieerde media doet dat uiteraard wel: “How dare he!” Bescherm de criminelen! Bescherm de politici! Bescherm de status quo die bewust en volledig uit balans gehouden wordt ter voordele van de criminele kaste!

Americans want great schools for their children, safe neighborhoods for their families, and good jobs for themselves. These are the just and reasonable demands of a righteous public. But for too many of our citizens, a different reality exists: Mothers and children trapped in poverty in our inner cities; rusted-out factories scattered like tombstones across the landscape of our nation; an education system, flush with cash, but which leaves our young and beautiful students deprived of knowledge; and the crime and gangs and drugs that have stolen too many lives and robbed our country of so much unrealized potential.

Wat een geweldige duiding van de situatie, volledig gebaseerd op de realiteit, niet de waanbeelden die de politieke kaste de Amerikaanse bevolking voorhoudt. De reactie van de corrupte media is dan logisch: “Afwijkende mening? Direct aanvallen die vent!”

We stand at the birth of a new millennium, ready to unlock the mysteries of space, to free the Earth from the miseries of disease, and to harness the energies, industries and technologies of tomorrow.

Dat klinkt uiteraard goed, omdat juist de toegang tot alternatieve energie wordt geblokkeerd door de olie-industrie. Gaat Trump daar wat aan veranderen? En hoe zit het met dat geheime ruimtevaart programma? Gaat Trump ook breken met dat embargo?

Uit Trump’s mailinglist: “Our Official Inauguration Mugs just arrived, and we wanted to tell you first!” Koop nu de Trump Koffiekop! 🙂 hahaha, lekker hoor.

Investeren in eigen economie, het handhaven van de bestaande wet bij de grenzen

Wat nog meer? Hij gaat investeren in de eigen economie. Dat zou de EU en Nederland ook moeten doen, behalve dat het euro-zelfmoordpact juist dit precies niet toelaat. Onze economie en onze samenleving stranden daardoor dus – net als de VS – in een zelf opgelegd beleid van soberheid dat immer nadelig doorwerkt in onze toekomst. Hier is iemand die aangeeft het anders te willen. Reactie: Demonstraties.

Islam-terrorisme? Aanpakken. Grenzen? Bewaken, gewoon zoals reeds staat beschreven in de wet! Het gestoorde buitenland beleid waar de militairen worden misbruikt om andere landen te verwoesten? Herzien. Door ongereguleerde neoliberalisering en globalisering verdwenen waardevolle banen naar het buitenland? Terugdraaien! Goede plannen, had men eerder moeten doen. Reactie van de media? Een vergelijking met Pearl Harbor. RTL noemt het ‘Het begin van het einde.

Mening van de media is uiteraard volstrekt duidelijk. Zoals Ewald Engelen correct signaleert: Alles wat Trump doet is per definitie slecht gedaan. De man moet falen, koste wat het kost.”

Dit wordt de komende vier jaar het beeld: Trump wordt verguisd vanwege zijn politieke incorrectheid, bekritiseerd vanwege zijn economisch nationalisme, geprezen vanwege zijn investeringsplannen en met rust gelaten als hij de cronies van het Amerikaanse kapitalisme opzichtig de hand boven het hoofd houdt.

Het goede nieuws? Trump heeft zijn inauguratie overleefd, er is geen oorlog uitgebroken met Rusland en ogenschijnlijk geen extreme valse vlag activiteiten met vele doden. En we moeten misschien ook niet te negatief zijn over het feit dat eindelijk mensen zich gaan verzetten tegen waargenomen onrecht. Een boven verwachting goede start dus. Wat was er verder in het nieuws?

In ander nieuws

De actieve censuur is weer in het nieuws: Uit onderzoek is gebleken dat nepnieuws nauwelijks invloed had op de verkiezingen. Mooi, dan nu meteen stoppen met die heksenjacht graag! Het mag duidelijk zijn dat dit een voorwendsel was om de propaganda van het staatsloket te beschermen, en andere geluiden actief te dempen met censuur. Misleiding troef, ook dit blijkt weer onzin gepropageerd door de reguliere media.

Hoe de ophef rond nepnieuws ons afleid van de echte issues: Wat een geweldig betoog in The Guardian: “Moral panic over fake news hides the real enemy.” Het is smullen. Lezen!

Will the fake news crisis be the cause of democracy’s collapse? Or is it just a consequence of a deeper, structural malaise that has been under way for much longer? While it’s hard to deny that there’s a crisis, whether it’s a crisis of fake news or of something else entirely is a question that every mature democracy should be asking.

Our elites are having none of it. Their fake news narrative is itself fake: it’s a shallow explanation of a complex, systemic problem, the very existence of which they still refuse to acknowledge. The ease with which mainstream institutions, from ruling parties to thinktanks to the media, have converged upon “fake news” as their preferred lens on the unfolding crisis says a lot about the impermeability of their world view.

Gestoorde rijkdom ten koste van de planeet: Acht rijksten bezitten evenveel als armste helft wereldbevolking. Acht man zijn rijker dan 3,5 miljard mensen samen. En het gestoorde? Het lijstje betreft nog niet eens de echte rijkste mensen op deze planeet. Er zijn nog mensen die significant rijker zijn, zoals de Rothschilds en de Rockefellers die opvallend afwezig zijn in dit lijstje. Denk bijvoorbeeld ook eens aan het Engelse koningshuis. Er zijn dus diverse andere mensen en families die individueel nog veel meer geld hebben dan de mensen op dit lijstje. Deze personen zijn dus heel significant veel rijker dan de armste helft van de planeet. Maar als je daarover begint, breken – zoals je zag – spontaan wereldwijd demonstraties uit.

De EU wil onze belastingen gaan verhogen: Om te compenseren voor het vertrek van het Verenigde Koninkrijk uit de EU, gaat in Nederland de belasting omhoog. Jawel, omdat er minder geld binnenkomt door het vertrek van het VK, moeten Nederlandse burgers gewoon maar meer betalen. Bezuinigen is uiteraard geen optie voor de politieke elite. De EU is trouwens uit op het mandaat om zelf direct belasting te mogen heffen op alle burgers van de EU. Dit is een goede reden om dat feit nooit toe te laten.

Verhofstadt doet weer irritant: Pardon, Verhofstadt doet zijn werk. Vlak voor de ‘verkiezingen’ van de nieuwe EU President voor het Europees Parlement, doet Verhofstadt weer een lelijke truc. Hij trekt zich terug, maar wel na een fout stukje manipulatie. Wilde hij eerst over een linkse alliantie verkozen worden, toen dat mislukte, ging hij over rechts. In een tenenkrommend stukje zelfverrijking gooide hij het op een akkoordje met Tajani. De Italiaan Tajani is uiteindelijk gekozen na 4 gênante verkiezingsrondes, en start dus al direct met een motie van wantrouwen. Uiteraard ging de verkiezing op basis van een geheime stemming. Fijn, die EU!

Omtzigt graaft door naar de onderste steen: MH17. De onderste steen in 23 lastige vragen. Omtzigt stelt de juiste vragen over de MH17 doofpot, zoals: Bevat de JIT overeenkomst clausules die belemmerend zijn voor de waarheidsvinding? Waarom worden de interviewverslagen van de ministers (die zelf een protocol vaststelden dat ze geheim zouden blijven en maandenlang vergaten dat protocol naar de Kamer te sturen, ondanks dat het beloofd was) niet vrijgegeven? Waarom is de mailbox van de politiek assistent van Opstelten gewist over het jaar 2014? Jammer dat Omtzigt bij de CDA-tak van de politieke monocultuur werkt.

De Omvolking van de EU: VN roept nu: apocalyptische omvolking Europa moet versnellen! Nieuws uit Davos: De directeur generaal van de VN organisatie voor migratie stelt dat de migratie vanuit Afrika naar Europa opgevoerd moet worden. Hij richt zich met deze boodschap tot het World Economic Forum in Davos. Een in het geheim opererende eliteclub waar ook de voltallige top van het Nederlandse kabinet aanwezig is (plus Rutte) en ook Maxima. Dan weet u nu de rol die de VN speelt bij de islamisering van de EU en Nederland. Ja, ‘onze’ grote instituties zijn de weg volledig kwijt.

Het licht ging uit voor de oude politieke garde? In Davos: Letterlijk. Exit stage left: Lights go out on Biden as he talks of US ‘leadership’ in Davos speech (VIDEO). Terwijl de uitgaande VS vice-president Joe Biden deze woorden sprak, werd het licht uitgedraaid. “We are going to retain our position of leadership. If we don’t fight for our values, no one else will.” Aldus Joe Biden vanuit het donker. Poëtisch.

De Graaier van het Jaar verkiezing: Is het Van Baalen, Verhofstadt? Draghi?

De president van Oekraïne, Petro Poroshenko, is in het programma door Bureau Buitenland uitgeroepen tot Grootste Graaier van 2016. Daarmee won hij de prestigieuze corruptiekampioenschappen van dit programma.

Juist, deze oligarchische VS marionet zit er primair voor zelfverrijking. In gerelateerd nieuws: Rutte was met Poroshenko duistere achterkamer dealtjes aan het doen in Davos. Betrapt! Niet in het nieuws in Nederland, uiteraard, wel in het nieuws in Oekraïne. Want het dealtje met de marionetregering van Oekraïne moet – ondanks het referendum – uiteraard wel gewoon door. Ook al blijkt de man de grootste graaier, en was de inzet van het samenwerking (zogezegd!) juist het beperken van corruptie. Tja, de logica van de politieke kaste, in andere woorden: de onzin vliegt je steeds weer om de oren als je kijkt naar de reguliere media.

Als laatste nog wat concrete discriminatie door Justitie in het nieuws: Rechter wijst verzoek om rijbewijs met vergiet op hoofd af. Discriminatie! Discriminatie bij het aanvragen van een rijbewijs! De rechter verbiedt de religieuze klederdracht van de erkende godsdienst van de Pastafarians. Schande. Schande! Als deeltijd FSM-sympathisant voel ik me nu diep gekwetst in mijn eer.

Ja, het was weer een boeiende week. Benieuwd wat de komende week ons weer gaat brengen.

Reacties zijn gesloten.