NL stuurt 3600 militairen naar Polen om oorlog mee te starten met Rusland

De titel van dit bericht is wellicht wat weinig subtiel, maar met grote verbazing las ik dat de Nederlandse overheid vorige week echt 3600 Nederlandse militairen naar Polen heeft gestuurd, primair om oorlog te gaan zoeken met Rusland:

De eerste treinen met militair materieel denderen momenteel Polen binnen. De wagons staan vol pantserrups- en wielvoertuigen, bergingstanks en containers. Het draait in Polen niet alleen om het trainen van defensief en offensief internationaal optreden. De aanwezigheid benadrukt ook dat de NAVO er staat mocht dat nodig zijn, de zogenoemde geruststellende maatregelen.

De Nederlandse overheid laat hier een extreme bereidwilligheid zien, door namens de NAVO te proberen een militaire reactie uit te lokken van Rusland. Dit gebeurt uiteraard op verzoek van Amerika, want het mag duidelijk zijn dat oorlog met Rusland niet in het voordeel van Nederland is. Ondertussen blijft Amerika uiteraard lekker stoken.

De druk steeds verder opvoeren

Week na week wordt de druk op Rusland verder opgevoerd, waaruit blijkt dat zowel de EU als de VS kennelijk uit is op oorlog met Rusland. Deze ‘oefening’ betreft uiteraard niet zomaar een willekeurige oefening op een willekeurige plek op NAVO-grondgebied. De opbouw van militair materieel in Polen is uiteraard een signaal gericht aan Rusland. Na deze ‘oefening’ in Polen trekt men trouwens noordwaarts, voor het opbouwen van de battlegroup in Litouwen, voormalig Sovjet Unie uiteraard, nog wat dichter op de grens met Rusland:

Daarnaast bereidt de oefening de krijgsmacht voor op deelname aan de multinationale battlegroup die vanaf maart als vooruitgeschoven NAVO-aanwezigheid in Litouwen is.

Dat hiermee internationale afspraken gebroken worden door de NAVO, mag duidelijk zijn. Uiteraard benadrukt ‘Defensie’ dat het niet alleen gaat alleen over het uitvoeren van ‘oefeningen’ pal op de drempel van Rusland, maar vooral ook het voorbereiden voor een ‘offensief internationaal optreden’ met de aldaar opgebouwde ‘flitsmacht’. Dat wil zeggen: ze willen de indruk wekken de Russen aan te (kunnen) vallen, daarmee toont de Nederlandse overheid (in dit geval) een bereidwilligheid een derde wereldoorlog te starten.

“De grootste landmachtoefening in jaren”

De NAVO is inderdaad uiterst gevaarlijk voor de toekomst van de vrede op het continent. En Nederland loopt uiteraard weer voorop bij het onrust stoken: we sturen zelf al 3600 man, terwijl de rest van de NAVO landen samen ‘slechts’ 900 man sturen voor deze ‘oefening’. Nederland kiest dus vrijwillig voor een extra grote bijdrage aan deze provocatie.

Aan Bison Drawsko [red: de ‘oefen’-missie in Polen] nemen zo’n 3.600 Nederlandse militairen deel. Zij vormen samen met meer dan 900 militairen uit België, Canada, Duitsland, Estland, Polen en de Verenigde Staten een eenheid ter grootte van een brigade.

En het mag gerust wat kosten! Dat het namelijk niet gaat over een paar man die ‘pang‘ moeten roepen, wordt snel duidelijk:

Op het filmpje van het ministerie van Defensie vertelt hij dat 27 treinen vol pantservoertuigen en infanterievoertuigen vanuit Steenwijk naar Polen zullen vertrekken. In totaal zo’n 1.000 wagons oostwaarts. Hierop staan ook 600 voertuigen.

De overheid zegt het ook zelf, het is de “grootste landmachtoefening in jaren“. Zowel de timing als de locatie is uiteraard op zijn minst bijzonder ongunstig gekozen.

Waarom de Nederlandse overheid daarbij zo nodig weer méér wil doen om Rusland te provoceren dan andere NAVO landen is mij onduidelijk. Nederland deed trouwens ook gezellig mee met zijn onderzeeërs, als ook met die 1600 VS tanks, bij de significante NAVO troepenopbouw aan de grens van Rusland. Dat de NAVO en de Nederlandse overheid hier niet zo’n slimme acties neemt, lijkt me wel duidelijk.

Wellicht heb ik een provocatie van de Russen gemist in het nieuws?

De NAVO – met NL voorop dus – is voorbereidingen aan treffen om Rusland militair aan te vallen met offensieve acties, zoals de overheid zelf zegt, door een NAVO ‘flitsmacht’ in Litouwen op te bouwen, maar dan wel zonder aanwijsbare recente provocaties van Rusland?

We laten ons uiteraard goed angst aanpraten in de reguliere media… Maar een serieuze provocatie van de Russen, wellicht heb ik iets gemist in het nieuws?

Men noemt deze grootschalige NAVO-oefening pal aan het Russische adres trouwens ‘geruststellende maatregelen’, een Newspeak kunststukje waar Orwell’s Ministerie van Vrede trots op zou zijn. Een valse vlag in Oekraine zou het plaatje nu uiteraard compleet maken.

En: nul ophef in Nederland! Wat zijn we in vredesnaam aan het doen? On-voor-stel-baar.

Via: Defensie.nl en JDreport

Reacties zijn gesloten.