Goede doelen die je niet meer hoeft te steunen: Oranjefonds, KNGF, KWF, Prins Bernhard Cultuurfonds…

De wereld wordt steeds transparanter: kennelijk gaat het heel goed bij diverse goede doelen! Als je het nieuws volgt, wordt snel duidelijk dat een aantal goede doelen dusdanig in de slappe was zitten, dat geen aanvullende sponsoring door u meer benodigd is.

‘Bij vier goede doelen verdient directeur meer dan minister’ Kennelijk hebben deze doelen reeds genoeg geld over voor stevige zelfverrijking door de directie:

Bij het Prins Bernhard Cultuurfonds (Adriana Esmeijer, 157.879 euro), het Oranje Fonds (Ronald van der Giessen, 156.849 euro), KNGF Geleidehonden (Ellen Greve, 154.000 euro) en KWF Kankerbestrijding (Michel Rudolphie, 152.000 euro) verdiende de directeur vorig jaar meer dan de norm. Bij KNGF Geleidehonden werd het overschrijden van het plafond veroorzaakt doordat de directeur een bonus kreeg.

Fijn dat de Geleidehonden zo voorspoedig en overvloedig gefinancierd zijn, dat de directie (Ellen, goed voor elkaar!) mogelijkheden zag om zichzelf te verrijken. Dat betekent dat we deze organisatie niet meer hoeven te steunen. Water naar de zee dragen is immer onnodig. Idem voor Oranje Fonds (Ronald, gouden gast!), het Cultuurfonds (Adriana, goed bezig!) en het Kankerbestrijdingsfonds (Michel, kerel, mijn complimenten!)

Wat geweldig dat jullie op deze manier aangeven reeds over ruim voldoende geld te beschikken, geen aanvullende donaties meer benodigd.

Geen geld meer benodigd: PB Cultuur- en Oranje Fonds

Het PB Cultuur- en Oranjefonds maken het helemaal duidelijk, de fondsen gerelateerd aan het koninklijk huis zitten duidelijk goed in de slappe was:

Het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Oranje Fonds zeggen desgevraagd tegen de Volkskrant dat ze ‘”hybride fondsen” zijn. Ze halen niet alleen geld op bij donateurs, maar beheren ook grote vermogens die aan hen geschonken zijn.

Juist, mocht u nog overwegen deze goede doelen te steunen, geen noodzaak, ze hebben reeds ruim voldoende geld. Uw geld, niet meer benodigd.

Die Nationale Postcode Loterij toch…

Maar ook de postcodeloterij is lekker in het nieuws bij het steunen van ‘goede doelen’:

Een andere instelling die veel aan goede doelen doet is de Postcode Loterij. Afgezien van het prijzengeld worden er ook miljoenen uitgekeerd aan goede doelen. Eén van die goede doelen is de Clinton Foundation in Amerika, vernoemd en onder beheer van Bill en Hillary Clinton. De Clinton Foundation wordt sinds 2005 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 24,1 miljoen euro van de loterij.

De goede doelen die de loterij steunt is onder andere dus… Het Clintonkartel. Jawel, de loterij sponsort het internationale terrorisme (zoals in Oekraine) van de Clinton Foundation. Ja, de Clinton Foundation is fout, heel fout, en het wordt gesteund door de overheid en als ‘goed doel’ door de Postcodeloterij! Dan weet u nu ook weer hoe het internationale terrorisme (The Cabal / de kliek / het schurkenkartel) ook met wit geld gefinancierd wordt. Met dank aan de belastingbetalers en postcodeloterij deelnemers.

Zoals Guldentijd signaleert:

De grote vraag die zich voordoet is of de bekende goede doelen nu wel de goede doelen zijn. Heel veel mensen zullen geen prettig gevoel hebben als ze hun zuurverdiende geld in een collectebus stoppen of overmaken per bank naar een goed doel waarvan de directeur een bonus krijgt.

En dan hebben we het nog maar niet over het Wereldnatuurfonds die het doodschieten van olifanten promoot, de gecontroleerde oppositie van Greenpeace die het programma van de zeer dubieuze Club van Rome helpt uitvoeren, etc, etc.

We kunnen vaststellen dat er ruim voldoende geld is voor de genoemde goede doelen, je kan met gerust hart dus stoppen met het sponsoren daarvan – de bonussen en salarissen maken immers duidelijk dat uw geld niet meer benodigd is, ze hebben geld reeds in overvloed…

Wat fijn dat Michel, Adriana, Ellen en Ronald het je even duidelijk uitleggen, ze maken het je wel gemakkelijk zo. Dank daarvoor.

Reacties zijn gesloten.