Geo-engineering 101: Klimaatmodificatie en de Eendentest

Het waren weer bijzondere weken, onlangs. Terwijl het stralend zonnig weer was, en iedereen buiten genoot van de zomer, vlogen de vliegtuigen druk heen en weer en ontstond er een knap schouwspel boven ons hoofd.

Chemtrail Paradise, via Twitter.

“Chemtrail Paradise”, via Twitter, 5-5-2016

Wat u ook mag denken over vliegtuigstrepen, het mag duidelijk zijn dat deze strepen niet natuurlijk uit zichzelf zo zijn ontstaan. Evenmin dan is de zogenaamde cirrusbewolking die daarop volgt natuurlijk en evenmin is de warmte die onder de bewolking wordt vastgehouden dan uiteraard natuurlijk. Het was zonnig, we gingen vliegen, nu is het bewolkt. Bewolking houdt ’s avonds warmte vast, we beïnvloeden het weer.

We hebben reeds vrij gemakkelijk empirisch vastgesteld dat er sprake is van kunstmatige, door de mens toegebrachte weersverandering. Maar dat was uiteraard kinderspel, laten we het fenomeen geo-engineering eens grondiger bekijken, laten we het onderwerpen aan… De Eendentest.

Maar eh… Zijn vliegtuigstrepen überhaupt een probleem dan?

Niet noodzakelijk uiteraard. We hebben natuurlijk wel wat zonlicht nodig – voor onszelf, voor fotosynthese in landbouw en voor onze zonnepanelen. Er wordt uiteraard ook verteld dat opwarming van de planeet een groot probleem is, waarin we veel geld moeten investeren. Dus ja, kunstmatige wolkendekjes zijn een aandachtspuntje. Denk bijvoorbeeld eens aan de luchtvervuiling die deze strepen zichtbaar maken.

pv07

Foto overgenomen van weerman Scott Stevens. Je auto zou hiermee de APK niet doorkomen.

Als je ook maar even zoekt op internet kom je al snel berichten tegen over verontrustende chemische componenten in vliegtuigstrepen. Tegelijkertijd is er volgens de weermannen en -vrouwen op TV en dames en heren KNMI werkelijk geen enkel vuiltje aan de hemel en ook de politiek speelt goed weer als je vragen stelt. Dat terwijl er hier toch duidelijk zichtbaar iets niet helemaal normaal is. En dan is daar ook ineens een rechtszaak in de VS. Laten we dus eens wat beter kijken naar dit fenomeen.

rtl4

Het weer op RTL4, Scheepswolken…

Als je als nieuwsgierige onderzoeker aan de slag gaat, kom je al snel terecht in een oerwoud van bevreemdende informatie, met veel technische termen, tegenstrijdige berichten, ontkenning, foto’s waar vreemde verhalen aan worden vastgeknoopt en werkelijk de meest bizarre theorieën. Tegelijkertijd zie je door alle ruis heen ook een duidelijk spoor ontstaan, een spoor dat leidt naar conclusies.

De Eendentest

De eendentest is een voorbeeld van inductief (logische gevolgtrekking) redeneren. Van origine is de Eendentest kennelijk zo uitgesproken:

Suppose you see a bird walking around in a farm yard. This bird has no label that says ‘duck’. But the bird certainly looks like a duck. Also, he goes to the pond and you notice that he swims like a duck. Then he opens his beak and quacks like a duck. Well, by this time you have probably reached the conclusion that the bird is a duck, whether he’s wearing a label or not.

De vliegtuigstrepen boven uw hoofd komen niet met een labeltje ‘klimaatmodificatie’ opgeplakt, extreme droogte in Californië en een dikke laag sneeuw in Algerije en Zuid Afrika ook niet. Tegelijkertijd is het duidelijk dat er iets niet helemaal is zoals het lijkt. Men zegt het ook nagenoeg dagelijks op het nieuws, record-dit, record-dat. Laten we de Eendentest toepassen op het fenomeen geo-engineering / klimaatmodificatie.

pv13

Foto overgenomen van weerman Scott Stevens

De Klimaatmodificatie Eendentest:

Als er waarnemingen (empirisch bewijs) zijn die wijzen op klimaatmodificatie, als er officiële getuigenverklaringen zijn, als er overtuigend wetenschappelijk bewijs is, als er een geschiedenislijn te herkennen is, als er overheidsstukken te vinden zijn en als er vastgelegde patenten zijn dan zou het zomaar kunnen dat er sprake van klimaatmodificatie is.

Dit klinkt als een aardige eendentest, toch?

De komende paar dagen onderzoeken we in de miniserie ‘Geo-engineering 101’ op Lang Leve Europa of we deze ‘vreemde vogel’ inderdaad een eend kunnen noemen. Is er voldoende niet-complot-theorie bewijs die het aannemelijk maken dat er inderdaad grootschalige klimaatmodificatie plaatsvindt? In het volgende bericht in de serie kijken we naar ‘Waarnemingen en getuigenverklaringen over klimaatmodificatie‘.

Reacties zijn gesloten.