Op de drempel van de overvloedeconomie: Michael Tellinger

De economie van overvloed versus de economie van schaarste. Onze samenleving staat op de drempel van een overvloedeconomie, maar de stap naar dit nieuwe economische model laat tot nu toe steeds nog op zich wachten. Dat is geen toeval, er wordt hard gewerkt om de schaarste economie kunstmatig in stand te houden. Schaarste is profitabel, overvloed niet. U ervaart de resultaten hiervan dagelijks. Het Geld regeert en weigert hun macht los te laten en overvloed te omarmen.

Dat we als samenleving zelfs prima zonder geld kunnen, wordt duidelijk gemaakt door Michael Tellinger. Zijn Ubuntu Contributionisme is een antwoord op de situatie van financiële slavernij waarin we ons nu bevinden. Graag zou ik u uitnodigen om kennis te nemen van de ideeën van Michael Tellinger.

Michael Tellinger on the Sumerian Origins of Money

tellinger-on-money

Van Geld als Obstakel naar Overvloedeconomie

In anderhalf uur geeft Michael Tellinger een overzicht van het ontstaan van het fenomeen geld(eerste dertig min), waarom het averechts werkt voor een fijne toekomst en – belangrijk – in het laatste uur hoe dat alles heel veel beter kan. Hij presenteert zijn visie voor een geld-loze toekomst vol samenwerking en overvloed – de overvloedeconomie door middel van Ubuntu Contributionisme.

Omdat er met Ubuntu Contributionisme geen onderlinge strijd meer is over het eigendom van resources, geen kunstmatige schaarste wordt gecreëerd voor monetaire schijnwinst, maar het systeem juist op onderlinge samenwerking is gebaseerd, raken we minder kwijt aan overhead en blijft er meer over voor ons allen. Meteen verdwijnen vele problemen uit ons systeem.

Natuurlijk, er zijn wat goede vragen te stellen over zijn oplossing, maar wanneer je daadwerkelijk de moeite neemt om de hele video met enige aandacht te volgen… er gaat een wereld van nieuwe inzichten open. En deze inzichten zijn van onschatbare waarde om de gebeurtenissen op deze planeet te kunnen duiden. Met deze kennis kan je ook zelf beter bewuste beslissingen maken over je toekomst!

Ja, de beeldkwaliteit is wat donker en je moet zeker wat geduld hebben. Er zijn alternatieven met wat meer productiewaarde, maar deze video wordt legaal gratis beschikbaar gesteld. En belangrijker: de video is mijns inziens het geduld meer dan waard!

Meer over Ubuntu Contributionisme?

Eerder publiceerde we reeds Ubuntu Contributionisme – Hoe je vandaag al kan starten. Daarnaast is de tweeluik Het systeem is overleden, Lang Leve het Nieuwe Systeem wellicht ook interessant.

Mocht u meer willen lezen, dan kan ik aanbevelen een aantal gebundelde Nederlandstalige vertalingen van berichtgeving van Tellinger over Ubuntu Contributionisme, met permissie van de vertaler hier opnieuw gepubliceerd, beschikbaar als Word document, als Open Document, als PDF of als Epub voor eReaders.

Uiteraard kan ik verwijzen naar de boeken van Tellinger: Slave Species of the gods (over waar het mis gaat in samenlevingen op deze planeet: slavernij, onderdrukking en geld), Temples of the African Gods en Adam’s Calender (over zijn onderzoek naar de geschiedenis van de mensheid in Zuidelijk Afrika) en uiteraard het boek Ubuntu Contributionisme. Een boek kopen geeft Tellinger financiën voor het voeren van zijn strijd.

Zie eventueel ook de websites MichaelTellinger.com, UbuntuPlanet.org en de ogenschijnlijk wat ingedutte Nederlandse UbuntuPlanet.nl website.

NB: Dank voor de tip die een lezer via ons contactformulier toestuurde!

Reacties zijn gesloten.