Ploumen drukt Canadees handelsverdrag CETA door op 13 mei

Weer een slechte dag voor de democratie. Minister Ploumen is voornemens om het zeer discutabele CETA handelsverdrag (inclusief ISDS clausules voor elk bedrijf met een brievenbus in Canada) op 13 mei formeel erdoor te drukken in de EU. Meer details over de intenties van minister Ploumen zijn hier te vinden.

Dat gedrag van Minister Ploumen is uiteraard in directe tegenspraak tot de democratie (het verdrag wordt niet voorgelegd aan de lidstaten, de volksvertegenwoordiging wordt gepasseerd) en in tegenspraak tot het Europese Hof van Justitie dat hierover nog een uitspraak moet doen.

Het is alweer een zeer lelijk stukje antidemocratisch beleid dat namens (en voor!) de grootste multinationals wordt doorgedrukt door een politieke elite die compleet maling heeft aan het welzijn van de bevolking. Alles is namelijk toegestaan in de EU, als het maar goed is voor de grote multinationals.

Het EU-brede volksverraad komt dus uit Nederland en de verantwoordelijk politiek crimineel (het is immers volledig anti-democratisch) is deze keer: Lilianne Ploumen (PvdA). Minister Ploumen negeert hiermee ook de ruim 3 miljoen handtekeningen die tegen CETA en TTIP zijn verzameld door het Europees Burgerinitiatief Stop-TTIP. We hadden dit gedrag van Ploumen helaas reeds zien aankomen. Minister Lilianne Ploumen gaat hiermee op zeer dubieuze manier de geschiedenisboeken in.

Reacties zijn gesloten.