Alternatief voor hegemonie IMF en Wereldbank nu in bedrijf!

Een zeer klein berichtje, maar een opzienbarend grote verandering op het wereldtoneel. De AIIB (Asian Infrastructure Investment Bank) is gestart en vormt een alternatief voor het IMF en de WereldBank. Tot voor kort heerste de Amerikaanse financiële monopolie op deze planeet, gevestigd middels de Bretton Woods akkoorden, maar onlangs is dus een alternatief in bedrijf genomen!

Het web van schuld

Dat de primair door de VS (en de Federal Reserve) gedreven IMF en WereldBank een zeer dubieuze rol spelen in de afpersing en ondergang van vele landen (waaronder recent nog Griekenland), is de enigszins oplettende kijker niet ontgaan. Op basis van het opleggen van onafbetaalbare schulden strikken deze organisaties landen in een verstikkend web waarin de democratie wordt beëindigd en het bankierssyndicaat de leiding overneemt.

dees-fed-reserve-spider1Daarnaast bedreigt het (primair Amerikaanse) syndicaat van bankiers de wereld door het hele monetaire systeem in gijzeling te houden, en zelfs bewust te destabiliseren. Wat is het dan ook goed dat er nu een parallel systeem is. Wanneer de Amerikaanse overheid nu inderdaad de trekker overhaalt over het wereldwijde financiële systeem, dan hebben we nu een alternatief!

De beste aanval is … een parallel systeem

Je kan de wereldwijde hegemonie van het Federal Reserve syndicaat niet frontaal aanvallen, dat is reeds diverse malen een ‘mission impossible’ gebleken. Je kan wel een alternatief systeem starten om ze overbodig te maken. En precies dat gebeurt dus nu. En met het Chinese internationaal betalingssysteem – ook bekend als CIPS – is er ook een alternatief voor het door de VS-gedomineerde (SWIFT) internationale betalingsverkeer.

Vergis je niet: Dit is geen uitsluitend Aziatisch onderonsje, Nederland is ook aangesloten bij dit AIIB initiatief maar ook bijvoorbeeld Frankrijk, Duitsland en Engeland. En ook CIPS heeft een Europees tintje. De alternatieve financiële infrastructuur is zo langzamerhand compleet.

Dan volgt nu: het uitfaseren van het Federal Reserve syndicaat. De komende (financiële) crash van dit syndicaat zal niet gering zijn, de EU zal het als opgedrongen (en ook afhankelijke) federale overheid het waarschijnlijk ook niet overleven, maar we hebben een goed alternatief beschikbaar!

Reacties zijn gesloten.