De Prijs van de Euro: Dwangarbeid in Nederland

Mochten er nog mensen zijn die denken dat de euro ons wat positiefs heeft gebracht… Door het keurslijf van de euro moet elke tegenslag (zoals o.a. naheffingsgate) van de Nederlandse overheid per direct en uitsluitend en alleen verhaald worden op haar inwoners met leegverkoop, lastenverzwaringen en het opdoeken van sociale zekerheid. De euro brengt ons dus zulke prachtige resultaten als Dwangarbeid in Nederland:

In de Achterhoek hebben de gemeenten Aalten en Ouden IJsselstreek mensen met een uitkering onterecht voor een te lange periode dwangarbeid laten uitvoeren. In een koude fabriekshal hebben sommigen jarenlang bloemen moeten vouwen. Mensen die een bijstandsuitkering kregen werden in de fabriekshal aan het werk gezet. Het werk zou een vorm van ‘reintegratie’ zijn, maar als iemand vier jaar lang bloemen moet vouwen, kun je je afvragen of het dan nog wel om reintegratie gaat?

Klinkt eerder als goedkope arbeid, een andere wens van de EU overigens…

Werknemers van de hal noemden de sociale dienst ook wel ‘Iswitz’ vanwege de barre omstandigheden. Het regime in de hal werd door velen als veel te hard ervaren, ‘een strafkamp’.

Verplichte dwangarbeid, in Nederland!? Dat moet een uitzondering zijn:

In Nederland kunnen mensen in bijna alle gemeenten tot arbeid worden gedwongen in ruil voor een uitkering. Alleen in Amsterdam en Arnhem kan dat niet.

Reacties zijn gesloten.