Europese Commissie dreigde Griekenland met tanks in de straten van Athene?

De details blijven uiteraard nog wat onduidelijk want geheim, vandaar het vraagteken in de titel. Mede ook vanwege mijn verbazing over het vuile spel dat de EU speelde. De Griekse krant Kathimerini deed echter een boekje open over Plan B van de Europese Commissie  voor Griekenland, ofwel de Grexit Black Book, waarin door de Europese Commissie werd gedreigd met tanks.

Eén van de betrokkenen met directe kennis van de Griekse realiteit in de kritieke fase, zei dat “indien dit plan wordt uitgevoerd, in de straten van Athene de sporen van tanks zal klinken.” [Brakke Google vertaling hier]

Het lijkt er dus veel op, zoals ik schreef in de titel, dat EU opperhoofd Jean-Claude Juncker de Griekse PM Alexis Tsipras onder druk heeft gezet met dit Grexit Black Book. Dit is een document waarin 15 ‘experts’ van de Europese Commissie 200 vragen stelden en beantwoorden over een potentiële Grexit, waar op dat moment sprake van was.

In hun Grexit Black Book maakte de Europese Commissie duidelijk dat een verkeerde keuze tot een Grexit zou resulteren met een volksopstand van de Griekse bevolking, welke uiteindelijk – zoals geciteerd – ertoe zou leiden dat tanks ingezet zou moeten worden in de hoofdstad van Griekenland om de rust en (EU-)orde te bewaren. Dit document gaf Juncker te lezen aan Tsipras na het Griekse referendum (uitkomst: Nee!) en voor het daarop volgende EU-overleg over de Griekse schulden en toekomst, een overleg waar uiteindelijk een Ja! uit voort kwam.

Een fijn staaltje onderhandelen

Het was vermoedelijk niet zozeer een dreigement dat Duitse (of Franse) tanks door de straten van Athene zouden rijden. Juncker had uiteraard de EU-wet daar zelfs al op aangepast! Vermoedelijk was het meer dat het Griekse leger een volksopstand van de Griekse bevolking met militair geweld zou moeten onderdrukken als Tsipras de EU op dat moment het verkeerde antwoord gaf (zijnde de Nee van de Griekse bevolking over meer bezuinigingen en soberheid.)

Het inzetten van het leger ter bescherming van eigen beleid tegen de eigen bevolking is een op z’n minst gezegd een nogal dubieuze democratische aanpak, maar dat spreekt voor zich. En overigens zette de vorige regering, aan wiens ‘Ja’ Tsipras nu zo hard gehouden wordt door Schäuble en Juncker, wel militaire huurlingen in om zichzelf als volksvertegenwoordiging (en het EU-beleid) te beschermen tegen hun eigen bevolking, maar dat terzijde.

De details blijven uiteraard geheim

Je moet uiteraard een slag om de arm houden, want wat precies geïmpliceerd wordt door Kathimerini, de 15 EC-experts, EU Keizer Juncker, de Europese Commissie en hun Grexit Black Book B-plan blijft helaas nog onduidelijk, want geheimhouding. En niet in de laatste plaats overigens vanwege een slechte Griekse vertaling van een zeer kort bericht. Dat een bijzonder vuil spel gespeeld werd door de EU met de Griekse volksvertegenwoordiging en de Griekse bevolking over de Griekse toekomst wordt echter wel steeds duidelijker.

Ik schrijf dit bericht uiteraard met een reden. Die reden is duidelijk te maken wat voor pijn we over onszelf afroepen met de EU. Weet bij het lezen van al deze zorgwekkende informatie namelijk het volgende: Nederlanders genieten precies hetzelfde keurslijf als Grieken, met dezelfde spelregels, dezelfde politieke belangen, dezelfde ongekozen leiders, dezelfde dicterende bankiers, dezelfde afwezigheid van inspraak en hetzelfde afpers-gedrag van dezelfde eurofielen als we ons niet precies gedragen zoals de Duitse minister wenst namens die bankiers. En weet daarbij ook nog dat Rutte en Dijsselbloem hierin een zeer belangrijke hard dicterende rol speelden, karma creërend dat ongetwijfeld nog weer eens terug komt bij Nederland. Op sympathie hoeven we in ieder geval niet meer te rekenen.

De EU is een grote financiële en politieke oorlog geworden. Nu dus kennelijk zelfs met het dreigen met tanks in de straten van je hoofdstad. Zeer elegant weer. De EU maakt meer, duidelijk zelfs veel meer kapot dan ons lief is.

Via: Zerohedge.com en GeenNieuws

Reacties zijn gesloten.