Hoe Google stiekem je gesprek afluistert…

Nieuws in het computerwereldje, Google heeft een update naar je computer gestuurd in zowel Google Chrome als Chromium om mee af te luisteren. Het idee is dat je ‘OK, Google’ zegt, en daarna de spraakherkenning start. De spraakherkenning gebeurt echter op de servers van Google, niet op je eigen computer. Dit betekent dat alles wat je dan zegt naar Google gaat…? Als je er bewust voor kiest is dat wellicht OK, maar nu blijkt dus dat Google die keuze al voor je heeft gemaakt met de recente update. De software staat dus nu al op je PC en is ingeschakeld. Google’s Chrome en Chromium browsers luisteren nu dus naar je. Toepasselijk nieuws op de dag voor de verjaardag George Orwell (1984).

46045_025_chrome-snuck-audio-listener-pcIn het nieuws is verder weinig over hoe je audio capture dan uit zet, hoe de opt-out werkt voor Google analyse van een gesprek rondom je computer. Wellicht toch maar voor Firefox kiezen? Oordeel zelf.

Reacties zijn gesloten.