G7 hebben besloten: TTIP en ISDS voor eind 2015 rond

Ter uwer informatie: TTIP en ISDS overeenkomst moeten voor het einde van het jaar rond zijn.

De zeven belangrijkste industrielanden willen nog voor het eind van het jaar een raamovereenkomst voor het handelsverdrag tussen de VS en Europa.  Dat werd maandag bekendgemaakt bij het slot van de G7-top. (De G7 zijn Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, VK, VS en de EU.)

Er is voor u besloten, TTIP voor einde van het jaar rond. Dan kan u er alvast rekening mee houden. Inspraak krijgt u namelijk toch niet. Discussie: Beëindigd. Macht: Kwijt. Democratie: Verdwenen. Inspraak: Verleden tijd. Gezondheid: Niet Winstgevend. Uw Toekomst: Van Multinationals. Voorspoed: Weg Gearbitreerd. Multinationals: Too Big To Fail. burger: too small to matter. Eén januari 2016: Handtekening. There Is No Alternative: Resistance is Futile.

Eén woord: Onthutsend. Laten we hopen dat we in de ratificatie nog iets kunnen doen…

(Geldt deze planning overigens ook CETA van EU en Canada en TPP met VS, Canada, Japan?)

Reacties zijn gesloten.