De Prijs van de Euro: Griekse bevolking redt Europa

Een goede dubbelaflevering: Radar Extra, De Prijs van de Euro.  (Deel 1 en Deel 2) Feitelijk stelt de uitzending van Radar dat de prijs van de euro is: verarming. En om die verarming in Griekenland te compenseren, maakten we 240 miljard euro over naar het Zuiden. Dat helpt! Toch?

Hoe Noord Europa de Noord Europese Bankiers redde op de kosten van Noord en Zuid Europese inwoners

De uitzending benoemt het wel, maar stapt daar véél te gemakkelijk overheen. Met de ‘reddingen’ van Griekenland gingen honderden van onze gemeenschapsmiljarden naar Griekenland. Maar die ging niet naar de Griekse burger maar voor 95% naar banken. De banken die daarmee werden gered, waren echter wel voornamelijk Noord Europese banken.

CGqBHSqXAAA0uHbWat we dus hebben gedaan is het volgende: Noord Europese bankiers hebben de Noord Europese economie gesloopt, door Noord Europese belastingbetalers te laten betalen voor verplicht opgedrongen leningen (meer schuld!) verstrekt aan Zuid Europese belastingbetalers. De Zuid Europese belastingbetalers werden daarmee diep in aanvullende schulden gestoken en moesten die vers geleende euro’s vervolgens verplicht gebruiken om Noord Europese bankiers mee af te betalen!

Resultaat: Noord Europese Bankiers gered, Noord Europese economie gesloopt, Zuid Europese economie gesloopt, oneindig veel schulden gecreëerd bij de Zuid Europese burgers. Veel armoede en narigheid gecreëerd. En oh, de samenhang van Europese landen ontwricht.

Door Noord Europese banken te redden, heeft Noord Europa de Noord én Zuid Europese Burger tot armoede en slavernij vernederd. Gefeliciteerd Bankiers, Job Well Done!

Noord Europa redde niet Griekenland, Griekse bevolking redde Noord Europa

De Griekse bevolking heeft 240 miljard euro extra schuld op zich moeten nemen, om zo Noord Europese banken van de ondergang te redden. En die 240 miljard is het cijfer dat de EU zelf gebruikt, en ze doen altijd hun uiterste creatief-boekhouden-best om het lager te laten lijken dat het werkelijk is. Het echte getal (inclusief alle leningen bij de ECB zoals bijv de ELA miljarden) zal flink hoger liggen… Schulden voor iedereen! (behalve bankiers)

En of dat nog niet genoeg is, een door dodelijk hoge schulden getroffen land 240 miljard euro extra schuld geven, doet de EU, de ECB en het IMF nu nog dagelijks hun uiterste best de Griekse burger nog weer tientallen nieuwe miljarden meer schuld op te dringen. Schulden groeien en groeien.

secretbankbailoutKlinkt deze werkelijkheid vreemd? Tijd om deze docu nog eens goed te bekijken. Het beschrijft precies deze dynamiek alleen dan over Ierland en Duitsland. Ook de Nederlandse banken komen hierbij uiteraard aan bod.

We laten het gebeuren…

Reacties zijn gesloten.