Alarm! Daar gaat weer 200 miljoen naheffing naar Brussel

En daar gaan we weer: daar verdwijnen weer 200 miljoen Nederlandse gemeenschapseuro’s… Het houdt letterlijk niet op. Na de 1,1 miljard euro naheffing voor ongecontroleerde extra EU-uitgaves, is er nu een kwartaal later alweer sprake van een naheffing. We mogen weer 200 miljoen extra euro’s afdragen in weer een nieuwe ronde naheffingen.

Het Bruto Nationaal Inkomen van Nederland blijkt na herberekening door CBS & DNB in 2011 en 2012 respectievelijk 1.8% en 1.5% hoger dan de overheid had berekend. Een hoger BNI betekent hogere afdracht aan Brussel. Dus: naheffing!

En of 200 miljoen nog niet genoeg is, mogelijk we vanaf nu ook nog jaarlijks 30 miljoen euro aan extra contributie gaan betalen. En oh ja, die 200 miljoen nu in het nieuws is een minstens bedrag, dat wordt dus nog flink hoger.

rd_eu_naheffing_271014

Vorige keer was er sprake van 642 miljoen, dat werd toen 1,1 miljard. Na veel ophef in de samenleving betaalde Dijsselbloem overigens gewoon het gewenste bedrag op het gewenste moment, zonder ook maar een beetje te morren. Wel voorzien van de nodige leugens naar de samenleving. Zo zal het ook deze ronde weer gaan. En dat alles is dus bovenop het standaard contributiebedrag van al zo’n 7 miljard Nederlandse euro’s (2013).

En nu mag het braafste jongetje van de klas dus nóg een keer geld in de drankpot van Juncker storten zodat de Grieken weer een rondje van de zaak kunnen krijgen, de Veerdienst voor Mensensmokkel kan blijven bestaan en de calorie-labels op wijn kunnen worden ingevoerd.

De lezer begrijpt dat met de EU het einde zoek is. Niet goed, wel gek. Nederland is al twintig jaar naar verhouding de grootste betaler van de Europese Unie. En dat verandert duidelijk niet.

tr_rutte_voor_verhofstadt_051213

De uitgaves zijn ook volledig ongecontroleerd in de EU, en groeien zonder enige vorm van beperking of inspraak. Niemand gaat in de EU aan de uitgave-rem trekken. Dit geeft ons één zekerheid voor de toekomst: Naheffing na naheffing na naheffing. En dus een oneindige stroom belastingverhogingen en lastenverzwaringen.

In Amerikaanse tienerfilms zie je ook vaak zo’n sukkeltje die iedere ochtend zijn lunchgeld moet afgeven aan de bully’s.

Kost een berg, wast geen beetje. De EU is één groot Zwart Gat.
De EU maakt meer kapot dan u lief is.

Reacties zijn gesloten.