Arjen Lubach over TTIP en ISDS: #TTIPalarm

Zeer de moeite van het kijken waard, Arjen Lubach in “Zondag met Lubach” over TTIP en ISDS. De boodschap is zowel humoristisch gebracht als ook zeer zorgwekkend wat betreft de inhoud. Met aanwezigheid van Nederlands enige journalist die hierover schrijft: Hella Hueck!

Wat is TTIP?

Chloorkip, schaliegas, miljardenboetes, u heeft al één en ander gehoord bij Arjen Lubach. Het kost een boel maar brengt geen beetje. Zeker geen extra banen. Maar wel hormoonvlees, genetisch gemodificeerd voedsel, verplichte drinkwatervervuiling, extreem vergaande privatiseringen, opgedrongen kernenergie, kankerverwekkend Monsanto/rBGH/BST melk, het gaat maar door. De EU “onderhandelt” met de VS, terwijl de VS de EU-onderhandelaars volledig afluistert. Helaas staan nu zelfs de mensenrechten onder druk.

Wilt u meer weten over TTIP? Start dan met de introvideo van 4 minuten, voorzien van Nederlandse ondertitels via de [=] knop.

Lees anders ook nog even de TTIP management samenvatting.

Hoe je leven eruit ziet als TTIP is ingevoerd?

Zie ook deze informatieve animatiefilm:

ISDS

Geheime en commerciële ISDS tribunalen gaan dus zorgen voor miljardenboetes voor de samenleving. Miljardenboetes, gewoon omdat drie advocaten samen vinden dat bijvoorbeeld schaliegas moet terwijl Nederland dat niet wil! Direct een boete, zonder kans op hogerberoep. Deze arbitrage-sessies blijven uiteraard weer geheim, volledig anti-democratisch en zonder betrokkenheid van enige erkende rechter – maar de burger moeten uiteraard wel gaan betalen!

Denk eens aan de lastenverzwaringen die ISDS gaat brengen! Enige resterende inspraak van de bevolking wordt met ISDS uiteraard onbetaalbaar, dus onmogelijk. Met dit handelsverdrag geeft de Kamer alle nog resterende bevoegdheden weg. De lijken vallen uit de kast.

TTIP en ISDS: Het Breekijzer en Schepen verbranden

Het TTIP en ISDS zijn samen dodelijk. Het TTIP wordt gebruikt als breekijzer om de samenleving te ontwrichten en open te breken, direct daarna komt ISDS om de weg terug te blokkeren. Geregeerd worden door de grootste multinationale bedrijven die uitsluitend en alleen uit zijn op record winsten en geen oog hebben voor de samenleving.

En laat je niet misleiden: zoals Frans Timmerman (PvdA) recentelijk uitsprak, TTIP is geen handelsverdrag maar een geostrategische overeenkomst” en uw mening daarover is zeer zeker niet gewenst en wordt uiteraard ook niet gerespecteerd. Een burgerinitiatief met anderhalf miljoen handtekeningen wordt genegeerd, uw enige officiële methode voor inspraak werd u reeds ontnomen.

Dit gedrocht is onze toekomst als we de EU en Rutte en co nu hun gang laten gaan. De EU en kabinet Rutte zijn het nu aan het regelen voor de grootste bedrijven. En vergis je niet: Rutte en co blijken groot fans, tot zelfs het verkopen van leugens. De parlementen worden voor TTIP en ISDS buitenspel gezet.

De EU en Rutte maken meer kapot dan u lief is.

 

Reacties zijn gesloten.