De problematiek in Griekenland is de toekomst voor de EU

Eerder schreven we over Griekenland in het bericht Griekenland: einde aan de bezuinigingen, we beschreven daarin de oproep van de Grieken voor een ander Europa. Via het contactformulier reageerde een Nederlands Griekse inwoner met zorgwekkende informatie en een waarschuwing voor de toekomst:

De situatie in Griekenland is zeer ernstig, de enige verandering die we zien is dat het verslechterd. Ondertussen wordt het Nederlandse volk opgezet tegen de Griekenland, en dat weten de Grieken hier. Ik word er namelijk op aangesproken. Dit terwijl de steun van 250 miljard euro aan Griekenland nimmer een enkele Griek heeft bereikt. De steun aan Griekenland is alleen bestemd om Franse en Duitse banken die miljarden aan Griekenland hebben geleend van hun faillissement te behouden.

Groeiende belastingen en werken voor bijstand

Er is inmiddels ook een huis-eigenaren belasting ingevoerd en de rijken met grote/dure huizen krijgen die belasting nauwelijks betaald. Huizen van 5 miljoen euro staan nu te koop voor 5 ton en minder. Om maar van het bezit en dus de belastingen af te komen. Inmiddels worden deze huizen ook verhuurd, tegen een bedrag gelijk aan die belastingen.

Ook het gratis werken, tegen bijstand, zoals in Nederland gaande is, kent Griekenland. Vele jongeren gaan daarom bij de politie en/of handhaving, dan kunnen ze nog wat verdienen.

Afnemende leefomstandigheden

Bejaarden van +72 jaar zitten hier buiten in de vrieskou (Let wel wij komen van +42 graden gedurende de zomer maanden), vanwege schaamte, met het hoofd gebogen te bedelen om geld. Dit terwijl deze mensen tientallen jaren premie hebben afgedragen voor hun pensioen.

Menige Griek is afgesloten van stroom, gas in geen optie voor de meeste Grieken, ze kunnen zich geen gasaansluiting meer veroorloven. Er is een flinke deflatie gaande in Griekenland. De prijzen van de eerste levensbehoefte blijven dezelfde, echter in steeds meer verpakkingen wordt +30% extra gedaan. In Athene staat +15% van de appartementen leeg, de huren zijn minimaal gehalveerd, salarissen gehalveerd, met dezelfde prijs-niveau aangaande voedsel – alleen fruit is hier significant goedkoper.

De situatie in Griekenland is de Toekomst voor Europa

De situatie in Griekenland is een voorbode voor Nederland. En die is zeer zeker niet leuk. Zoals ik de situatie hier ervaar vloeken de woorden leuk en Griekenland zeer ernstig. Ouderen die hun pensioen gedecimeerd zagen, afgesloten worden van energie, in huis vuur maken om zich zelf warm te houden en dan overlijden aan koolmonoxide vergiftiging, het gaat mij niet in de koude kleren zitten.

Maak je geen illusie, de dominostenen zijn aan het vallen in Europa, nu Griekenland, ik verwacht dat binnen 5 jaar Spanje, Italië, Portugal, België, Frankrijk en zeker Nederland een gelijksoortige situatie beland zijn. Dit omdat het financiële stelsel in de EU in afhankelijkheid van andere lidstaten is opgesteld. Dit heeft uiteraard als gevolg dat het ene land de andere landen van de EU meetrekt. De situatie in Griekenland is daarom een voorbode voor Nederland. Maak je geen illusie, en laat je niet opzetten over de Griekse situatie door de media.

Met dank aan de reactie via het contactformulier en de daarop volgende emailwisseling. Het is geweldig interessant om te horen van Nederlanders in het Europese buitenland. Wilt u uw waarheid en ervaringen over de EU terugzien op deze website? Laat ook van u horen!

Reacties zijn gesloten.