Onafhankelijk onderzoek: TTIP kost banen in Europa, Amerika profiteert

Zo langzamerhand begint de bevolking zich te realiseren dat we met het TTIP ‘vrijhandelsverdrag’ een boel problemen over onszelf gaan afroepen. En met ‘we’ bedoel ik de ongekozen leiders in de EU, en ‘onszelf’ uiteraard de bevolking in de door de EU bezette gebieden die geen enkele inspraak meer hebben over handelsverdragen als het TTIP en de nadelige impact die dat heeft op de lokale samenleving en onze toekomst.

Voor het eerst is er werkelijk onafhankelijk onderzoek gepubliceerd over het zogenaamde ‘vrijhandelsakkoord’ TTIP. Daaruit komt naar voren dat het akkoord voor Europa schadelijke gevolgen heeft: tot 2025 zullen 583.000 banen verloren gaan. De export en het Bruto Binnenlands Product zullen krimpen. In de Verenigde Staten zullen deze echter toenemen.

De VS probeert de EU te naaien. Je verwacht het niet hè. Dat kan je natuurlijk nooit zien aankomen als EU politici.

Terwijl de EU onderhandelaars volledig en totaal worden afgeluisterd door de VS onderhandelaars en alleen de grote (overwegend) Amerikaanse multinationals aan tafel mogen zitten, wordt VS-schoothondje EU weer flink genaaid. Het resultaat is dus weer nadelig voor ons, de inwoners. Het zal eens niet. Overigens is die 583.000 banen die we moeten inleveren vermoedelijk nog wat laag, het is immers een Amerikaans onderzoek door de Amerikaanse Tufts universiteit, het is eerder minstens een miljoen banen die het gaat kosten.

Maar de kosten zijn veel hoger dan die miljoen banen

Dat het ons veel meer kost dan die banen en nog wat meer BBP krimp (nieuwe redenen voor streng technocratisch ingrijpen in de samenleving en democratie!)… dat is wel duidelijk.

De tot nu toe door de EU naar buiten gebrachte onderzoeken stellen TTIP als een voor Europa zegenrijk akkoord voor, voorstanders sturen dan ook aan op een snelle afronding van de onderhandelingen.

Het is goed dat men zich begint te realiseren dat de EU hier snel een mega-groot gedrocht van een dictaat wil doordrukken. Het TTIP betreft feitelijk macht grijpen op ongekend grote schaal.

Het TTIP is dus een dictaat dat veel geld kost, veel banen kost, maar ook: de kwaliteit van voedsel en producten gaat verlagen, slecht is voor waterkwaliteit, en oh ja, vooral ook  heftig de inspraak en democratie gaat annuleren. Het geeft namelijk effectief alle democratische macht weg aan grote multinationals. Dan nog de opgedrongen GMO als onderdeel van TTIP, etc, etc, het TINAdrama van het TTIP kent geen einde. Maar dat soort pijn toebrengen moet uiteraard, anders kun je immers geen macht grijpen. De burger mag dus geen enkel voordeel ervaren. We kennen deze modus operandi ondertussen.

Nederland bouwt haar beleid gelukkig op fop-onderzoek

Ondertussen foppen ‘onze’ ministers elkaar om het TTIP ook in Nederland doorgedrukt te krijgen. Met het TTIP gaat het dus wel heel snel met invoering van corporatocratie in de EU onder leiding van de Amerikaanse (schaduw)overheid.

Lees de TTIP managementsamenvatting. Het TTIP is nu eigenlijk al een EU wapenfeit.

Lang leve het werk van de Federale EU-dictatoren, zo snel mogelijk weg met ons!

Reacties zijn gesloten.