Monsanto draait opnieuw verlies

Monsanto eindigt het huidige boekjaar met rode cijfers.

Monsanto heeft in het laatste kwartaal opnieuw verlies geleden, De fabrikant van landbouwproducten kwam eind augustus 156 miljoen dollar (123 miljoen euro) tekort, zo maakte Monsanto woensdag bekend.

De website van Alex Jones Infowars brengt het nieuws wat uitbundiger: GROTE OVERWINNING! Monsanto meldt $ 156 miljoen verlies in Q4 omdat boeren afscheid nemen van GMO- (genetisch gemanipuleerde-) gewassen. Het is een moeilijke tijd voor de biotech, gelukkig maar.

Niburu schrijft over de verliesgevendheid van het bedrijf:

Het gaat niet goed met Monsanto. (…) Meer en meer mensen zijn zich bewust van de zeer schadelijke effecten van genetisch gemanipuleerd voedsel (GMO).

Deze kennis hebben ze niet gekregen via de mainstream media, maar wel door de niet aflatende berichtgeving hierover in de alternatieve media.

Het is waar dat de MSM de gevaren van GMO-voedsel blijven ontkennen. Onlangs nog in een artikel in De Correspondent. Maar Dr. Arpad Pusztai, een biochemicus die onderzoek deed naar de gezondheidseffecten van genetisch gemodificeerde (GMO-) aardappelen, toonde in de jaren ’90 al aan dat de GMO-techniek allesbehalve dan veilig is voor de gezondheid. Hem werd de mond gesnoerd, hij werd ontslagen.

Zo werkt dat dus: alleen wetenschappers die met resultaten komen die de GMO-voedingsindustrie welgevallig zijn, worden toegelaten. Logisch dus die geruststellende berichten in de reguliere pers:

De Britse Royal Society of Medicine en de European Food Safety Authority (EFSA) concluderen dat genetische gemanipuleerde planten geen verhoogd risico voor de gezondheid opleveren.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelt dat er ‘geen effecten op de menselijke gezondheid zijn geconstateerd door het eten van genetisch gemodiceerd eten.’

De American Association for the Advancement of Science (AAAS) concludeerde in een overzichtsrapport dat de ‘wetenschap nogal duidelijk is: het verbeteren van gewassen door moderne moleculaire technieken is veilig.’

Maar laat je niet bedotten alsjeblieft. Inmiddels is er onafhankelijk onderzoek dat de resultaten van Pusztai uit 1998 bevestigt. Van de plaatjes wordt je niet vrolijk: de muizen hebben vreselijke tumoren. Waarom is GMO-voedsel gevaarlijk? Simpelweg omdat het lichaamsvreemd is. Het lichaam kan er niets mee en wil er zo snel mogelijk vanaf en komt dus in een soort stress-toestand terecht. Pusztai stelde vast dat bij de ratten die de GMO-aardappelen hadden gegeten het immuunsysteem extreem reageerde en dat het maagslijmvlies van de dieren opgezwollen raakte. Dit kan een voorstadium van kanker zijn. Lees meer over Arpad Pusztai op WanttoKnow.

Niburu schrijft verder over de rode cijfers bij Monsanto:

De verliezen lijken het gevolg van het activisme van het ontwaakte deel van de bevolking. Intelligente mensen die zich distantiƫren van de praktijken en de producten van Monsanto.

Daarnaast hebben ook investeerders besloten hun geld uit de onderneming te halen. Dit geldt overigens niet voor Bill Gates want hij bezit nog steeds zijn 500.000 aandelen in Monsanto sinds 2010.

Al met al mag je dan ook spreken van een aardig succes voor al die mensen die hebben meegewerkt om misschien wel het meest corrupte bedrijf ter wereld aan te pakken.

Maar ook al zijn dit hoopgevende berichten, opgeven zal Monsanto waarschijnlijk niet. Via handelsverdragen als TTIP kan de genetisch gemanipuleerde voeding van Monsanto ook Europa binnenkomen. Monsanto voert een zeer agressief expansiebeleid. Onlangs namen ze met enkele collegabedrijven ook al de graanschuur van Europa in bezit.

Denk overigens niet dat Monsanto nu nog niet in ons land actief is. In 2008 kocht Monsanto bijvoorbeeld De Ruiter Seeds in Bergschenhoek. Ook heeft Monsanto een aantal proefvelden in Nederland.

Dat het bedrijf nu verlies draait, is goed nieuws. Laten we de verliezen nog een beetje verder op laten lopen komend kwartaal. Boycot de GMO-producent Monsanto.

Reacties zijn gesloten.