Rutte’s participatiesamenleving is uw eigen fout

Rutte moest nu eindelijk eens toelichting geven over zijn participatiesamenleving, u weet wel, de samenleving waarin u betaalt voor een Mercedes, en vervolgens zelf met uw buren een Trabant in elkaar mag gaan sleutelen.

Het ”probleemoplossend vermogen” van de samenleving wordt volgens hem groter. Mensen zijn hoger opgeleid, mobieler en mondiger dan vroeger en vormen, mede door de invloed van internet en sociale media, op een andere manier sociale verbanden. Al die kleinere initiatieven bij elkaar, waarbij mensen bijdragen naar vermogen, ”kun je de participatiesamenleving noemen”.

Tja, dan weet u het maar, het feit dat de sociale veiligheid van Nederland bezwijkt onder de bezuinigingen van kabinet Rutte, dat is gewoon omdat u te hoog opgeleid bent, te veel twittert, en te veel sociale initiatieven onderneemt tegen de armoede!

In welk land leeft Rutte?

U bent ook gewoon uit zichzelf verplicht gaan dwangarbeid-werken voor wat zorg en bijstand!? De lastenverzwaringen van Prinsjesdag kwam kennelijk omdat er te veel HBOers en WOers rondlopen? De samenleving gingen gewoon spontaan ineens het (voorheen betaalde) werk overnemen voor ouderenzorg! Het komt dus niet omdat de overheid belastingen verhoogde en lasten verzwaarde, zich ondanks die¬†extra inkomsten terug trok uit de samenleving en vele sociale zekerheden annuleerde, en we daarom meer zelf meer moeten ondernemen en betalen? Het is niet omdat het Rijk in opdracht van de EU moest bezuinigen en heel veel ongefinancierd delegeren naar de gemeenten….

Nee, we leefden kennelijk nu gewoon nog in een verzorgingsstaat was het niet voor Facebook! De grote storthoop heeft gesproken. Misschien wil iemand het verschil tussen oorzaak en gevolg nog even uitleggen aan Rutte? Zo’n laag opgeleid figuur als Rutte kan het onderscheid kennelijk niet maken.

Rutte gaat duidelijk onverminderd verder met liegen…
Gedoogbeleid: Waarom spreekt geen enkele journalist deze vent aan op zijn onzin?
Wanneer wordt deze manier van functioneren een halt toegeroepen?
Waarom onderneemt niemand activiteiten om deze vent af te zetten?

Reacties zijn gesloten.