Regering stuurt fop-onderzoek over TTIP/ISDS naar Tweede Kamer

GlobalInfo.nl komt met een schrikbarende evaluatie van het fop-onderzoek dat minister Ploumen naar de Tweede Kamer stuurde over de impact van de ISDS-arbitrage clausules in het TTIP.

In november 2013 vroeg de Tweede Kamer de regering een onderzoek in te stellen naar Investor State Dispute Settlement (ISDS), ofwel arbitrage op grond van een investeringsverdrag. Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen stuurde dit onderzoek afgelopen dinsdag naar de Tweede Kamer. Het onderzoek “The Impact of Investor-State Dispute Settlement (ISDS) in the TTIP” is zodanig gebrekkig dat fop onderzoek een redelijke karakterisering is.

Wat volgt zijn een zorgwekkende lijst met aspecten die de minister gemakshalve even over het hoofd ziet. En zo te zien bewust, om het TTIP en de ISDS-clausule geaccordeerd te krijgen. Eenmaal op valse voorwendselen door de regering geaccordeerd, kunnen ze niet meer terug Рiets dat Ploumen ook verzuimt heeft om te vermelden. Is het al te laat?

De misleiding van de regering is … Schrikbarend.

(Lees trouwens ook over het geheime TISA-verdrag bij GlobalInfo)

Reacties zijn gesloten.