En daar gaat weer een miljard euro naar Griekse bankiers

Het houdt niet op, er gaat weer één miljard euro naar Griekse bankiers.

Griekenland krijgt weer Europees geld. Het land heeft voldaan aan de doelstellingen en daarom besloten de eurolanden maandag Griekenland 1 miljard euro aan leningen toe te kennen. Dat maakte de voorzitter van de eurogroep Jeroen Dijsselbloem na afloop van overleg in Brussel bekend.

Een nieuwe ‘lening’, Dijsselbloem weet natuurlijk beter… Maar wacht, er is meer:

Er lag begin april nog zeker 10 miljard euro op de plank voor Griekenland. De eurolanden besloten toen 6,3 miljard uit te keren en de rest op te knippen in kleinere delen…

Jawel, deze 1 miljard in juli volgt op de 10 miljard van april. Het gaat maar door.

Maar wacht, er is meer – na de zomer is Griekenland weer meer geld belooft!

Na de zomer wordt bekeken of het lopende pakket voldoende is of dat er aanvullende steun nodig is. Er wordt dan gedacht aan het verlagen van rentes of verlengen van de looptijd van de leningen, vooralsnog niet aan een derde steunronde met flinke bedragen.

Stond er niet net boven dat er van 10 miljard nu pas 7,3 is weggegeven? Dus binnenkort is er nog 2,7 miljard voor Griekenland, en kennelijk daarna nog kans op nog meer? De waardetransfers gaan maar door.

Dat is 250 miljard euro, and counting…

Deze nieuwe lening kost dus geld. Gemeenschapsgeld. Veel. Een schenking van 3+miljard Nederlands gemeenschapsgeld, en we blijven bijbetalen!

En denk niet dat deze nieuwe miljard naar de onder de EU leidende burgers gaat, neen, ook deze miljarden gaan voor 95+% naar bankiers!

Kennelijk is 250 miljard voor Griekenland nog niet genoeg, de miljarden moeten blijven vloeien. Hoe kan de economie herstellen als het continu wegstroomt naar bankier parasieten?

Een herinnering, de retoriek van de politici

Is dit het moment om te helpen herinneren aan de verkiezingsretoriek van Rutte, september 2012?

‘Geen geld meer naar Griekenland. Afspraak is afspraak’.  ‘Genoeg is genoeg’.

Of de hysterische uitspraak van prutser Jan Kees de J.?

‘Nederland krijgt het geld dat is geleend aan Griekenland met rente terug. ‘Daar ga ik absoluut van uit,’ zegt minister van Financiën Jan Kees de Jager’

Of Dijsselbloem die toegeeft dat onze miljarden toch wel een gift betreffen?

‘Nederland krijgt de miljardenlening aan Griekenland mogelijk nooit geheel terug. Volgens voorzitter van de Eurogroep en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) is het denkbaar dat Europa de schulden moet kwijtschelden.

De Centrale Nederlandse Bank Opperbaas Nout Wellink was al in januari 2012, in het toepasselijk genaamde BNR-artikel ‘Nederland kan fluiten naar Griekse duiten’, eerlijk over de Nederlandse schenking:

“Inmiddels is de balans tussen publieke (de overheden en de ECB) en private sector zodanig veranderd, dat als er echt afgeschreven gaat worden, het bijna ondenkbaar is dat de overheid daaraan kan ontsnappen,”

Onze gulle giften zijn dus al afgeschreven, al in 2012. ‘Die zien we niet meer… TuhRug!’

Wanneer is genoeg inderdaad genoeg, zoals Rutte al zei in 2012?

Wanneer komen we officieel tot de conclusie dat de euro voor schulden zorgt en een eindeloze alternatiefloze waarde transfer van Noord naar Zuid creëert? Precies zoals de politici destijds probeerde te realiseren, de euro als paard van troje, zodat het EU-bestuur sneller opgetuigd kon worden.

Er zal echter niets veranderen zolang de politici de burger gewoon kunnen blijven verplichten ervoor te betalen uiteraard… Ze blijven gewoon uit uw portemonnee het losgeld betalen aan bankiers, zonder ook maar iets te veranderen aan het systeem. En als we niet meer op de miljarden giften reageren is het gelukt, dan is het de nieuwe normaal geworden.

Reacties zijn gesloten.