Brood en spelen: Gemeente nu ineens verantwoordelijk voor zorg!

In een nieuwe heftige bezuinigingsactie, heeft kabinet Rutte zichzelf ontdaan van zorg. De langdurige zorg, om precies te zijn. Die is gepaard met heftige bezuiniging (700 miljoen euro om precies te zijn) overgedragen aan de gemeenten. Dat was u misschien ontgaan terwijl u voetbal keek?

Vanaf 2 januari volgend jaar moeten gemeenten allerlei (zorg-)taken overnemen. Het is echter zeer de vraag of deze kabinetsplannen wel voldoende doordacht zijn. Het lijkt er eerder op dat het visieloze wetsvoorstel vooral is ingegeven door de wens van het kabinet om te bezuinigen op de zorg. Maar gezien het gebrekkige voorstel moet gevreesd worden voor het tegendeel: uiteindelijk zullen de kosten hoger uitvallen; niet alleen financieel, maar ook maatschappelijk. Gisteren werd in de senaat het wetsvoorstel inzake de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) behandeld en vervolgens ongewijzigd aangenomen. 

Zo, dan is het grijpgedrag van de bestuurders van (ouderen)zorg nu ook mooi een zorg geworden voor de gemeenten! En succes daarmee!

Oranje heeft wellicht verloren, de politici hebben op dit WK gewonnen!

Het WK is nog niet voorbij, maar de tussenstand is al heftig. Het is duidelijk, de politici misbruiken het WK, en de maatregelen die ze nemen terwijl u en de pers weg kijkt naar Brazilië, die zijn duidelijk snoeihard. Het beleid van Rutte is de samenleving kapot te bezuinigen, in opdracht van de EU uiteraard, en dit soort wetgeving komt natuurlijk precies langs als Oranje voetbalt.

En zo zie je dat de Nederlandse regering zichzelf netjes aan het opheffen is, zowel richting de gemeenten als richting de EU. De eerste (EU) Superprovincie is tijdens de eerste poging wellicht mislukt, de zorg is nu wel zonder slag of stoot overgedragen, zelfs ongewijzigd en in één poging! Zo zie je maar weer, timing is everything.

Zou er nog een nieuwe Nederlandse regering komen na Rutte? Vermoedelijk niet, er blijven niet veel bevoegdheden meer over. Gerealiseerd werk in uitvoering, de trend is niet meer te ontkennen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on RedditShare on LinkedInEmail this to someone

Reacties zijn gesloten.