NSA en AIVD tappen samen NL internet backbone af

Internet gaat door een lijntje, en met maar een select paar knooppunten is het decentrale netwerk toch behoorlijk gecentraliseerd. En ook wordt dus het internetverkeer verhoudingsgewijs vrij gemakkelijk systematisch afgetapt, opgeslagen en geanalyseerd. De AIVD en NSA werken samen om in Nederland al het internet verkeer af te tappen.

Tja, in de categorie van ‘dat wisten we eigenlijk al’… De Nederlandse overheid helpt de Amerikaanse geheime inlichtingendienst NSA met het afluisteren van het Nederlandse volk, en internet en telefonie via de Nederlandse knooppunten en ether, om toegang te krijgen tot de techniek en de informatie om zelf totalitair de Nederlanders mee af te luisteren. Internet blijkt één groot afluister-mechanisme van de overheid. 1984 krijgt weer gelijk.

Nergens ter wereld kunt u nog een privé-gesprek voeren

Alles wat u doet met (of in de buurt van) uw telefoons en uw computers, *alles* gaat direct de database van de AIVD en NSA in. Om later weer gebruikt te worden tegen u. Althans, dat moeten we geloven op basis van berichten van de AIVD, NSA en Snowden.

Wat is de overheid toch geweldig, niet? En denk maar niet dat Plasschaert (Defensie) en Plasterk (BiZa) hier iets aan gaan veranderen, dat mogen ze niet eens van de AIVD en Justitie als ze het al zouden willen. En de foute VVD-grootheden Teeven en Opstelten (Justitie) genieten veel te veel van hun totalitaire afluisterwereldje om dat ooit te stoppen.

EU to the rescue? Mooi niet. De enige kandidaat die wordt voorgesteld als voorzitter voor de enige tak van de EU die daadwerkelijk bepaalt wat er gebeurt in de EU, Juncker, moest na 18 jaar premier te zijn geweest van Luxemburg noodgedwongen aftreden omdat hij zijn volk te veel afluisterde en er over loog! Uit de EU gaan we dus geen enkele hulp krijgen.

En of dat nog niet genoeg is, gaat de NSA nu midden in Duitsland, midden in Europa, een nieuwe afluisterpost bouwen, de grootste in Europa. NSA groeit immer verder, er is niemand die de NSA durft (of kan) dwarsliggen. 1984 is here to stay.

De maatregelen die u nog kunt nemen

Dus zijn we met de aap gelogeerd, overgeleverd aan een totalitaire overheid… Het volk wordt behandeld als staatsvijand nummer 1, en de grootste bedreiging voor het welbevinden van de bevolking blijkt de eigen overheid te zijn.

Maar u hoeft het de overheden en inlichtingendiensten natuurlijk niet makkelijk te maken. U kunt maatregelen nemen: zie Prism-Break.org. Bekijk de Internet-vrijheid toolbox van Bits of Freedom, zie Security In A Box en The Guardian Project. Of bijvoorbeeld initiatieven als de Black Phone. Maar zelfs software als Truecrypt lijkt nu al te zijn gecompromitteerd door de inlichtingendiensten, gezien het gedrag van de ontwikkelaar, dus het wordt steeds lastiger in deze wereld om normaal te leven.

Het is de overheid tegen het volk – en gelukkig zijn wij in de meerderheid! Wanneer is de maat vol voor de Nederlandse onderdanen?

Reacties zijn gesloten.