Juncker wint, Europa verliest

Het is officieel, Juncker wordt de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie:

De nominatie van Juncker komt niet onverwacht: hij was de enige kandidaat. Juncker was naar voren geschoven door de christendemocraten in het EP in aanloop naar de Europese parlementsverkiezingen eind mei. (nadruk LLE)

Dit illustreert natuurlijk prachtig wat er mis is met de politiek in Europa:

Vriend en vijand erkennen: dit is politiek van superieure klasse. De premier die vorige zomer moest aftreden wegens een mega-afluisterschandaal, wiens partij voor het eerst in decennia uit de regering is gegooid, die op geen enkele Europese kieslijst stond, geen enthousiasme oproept in eigen land, noch in de meeste andere lidstaten; die man wordt zo goed als zeker morgen door de Europese regeringsleiders verkozen tot voorzitter van de nieuwe Europese Commissie.

Niemand wil die vent, maar tegelijkertijd is iedereen (behalve Cameron) bang een standpunt in te nemen tegen de nieuwe Keizer van Europa. Ze gaan zelfs ineens op hun knieën. Zie bijvoorbeeld hoe Dijsselbloem door het stof moest gaan. Of hoe Mark ‘Ik ben op die man gesteld‘ Rutte door het stof ging, op 9 juni nog tegen, op 13 juni al neutraal, en op de 25ste was Juncker ‘goede man op goede plek‘. Zo draait iedereen 180 graden, en liegt er op los om een wit voetje te halen bij de nieuwe Keizer. Het blijkt lastig manoeuvreren voor politici in een dictatuur.

Handjeklap, omkoping en afpersing

Uiteraard gaat het weer gepast samen met de nodige omkoping en afpersing:

De Italiaanse premier Matteo Renzi ontvangt een hoge prijs voor zijn steun aan Juncker, want als tegenprestatie kan hij waarschijnlijk rekenen op de benoeming van een Italiaan als Buitenlandchef van de EU.

Daarnaast is de deal voor Duitsland/Merkel dat de Duitse sociaaldemocraat Schulz als voorzitter van het Europarlement nog twee jaar in functie blijft. De baantjes worden weer verdeeld op basis van politieke spelletjes.

Sommige Europese regeringsleiders zoals de Franse president François Hollande en de Italiaanse premier Matteo Renzi zouden hebben afgesproken om de versoepeling [van de begrotingsregels] zelfs als eis in te zetten om de benoeming van Jean-Claude Juncker als voorzitter van de Europese Commissie mogelijk te maken.

Wat heeft Rutte nu precies gekregen in ruil voor de steun van Nederland? De baan van Van Rompuy (voorzitter van de Europese Raad) vermoedelijk!

Met Juncker blijft de oude, federalistische EU-garde aan de macht

Dus kon het gebeuren dat de man die zichzelf aanstelde, een alcoholistische, liegende, geheimhoudende, dubbel afgezette, afluisterende, ongewenste EU-Superstaatfascist, wiens thuisland hem expliciet niet meer wil zien, iemand die niemand als nieuwe voorzitter wil, nu toch de nieuwe Keizer van de EU wordt.

I am not on my knees before any leader. I won the elections. #withJuncker
— Overwinningstweet van Juncker direct na de verkiezingen

Met Juncker blijft de oude elite-kliek aan de macht in de EU. Dit is een zeer gevaarlijk sujet dat naar voren wordt geduwd door een foute kliek van elite politici. Het feit dat hij tegen de wens van iedereen toch baas wordt in Keizerrijk EU, dat is een zoveelste zorgwekkende EU-ontwikkeling. Europa verliest, federalist Juncker en oude-stijl EU-Superstaatpolitiek wint.

De verkeerde man op de verkeerde plek. Als volleerd jezuïet minacht hij democratische wilsvorming. Juncker is de minst inspirerende politicus van de regerende Europese elite.

De nieuwe onverkozen leider van een entiteit zonder democratisch mandaat

Juncker is uiteraard een keizer zonder kleren, want geen enkele Europese inwoner heeft op deze vent gestemd, hij vertegenwoordigd dan ook geen enkele Europese inwoner, hij is ongewenst. Hij is ook het opperhoofd geworden van een entiteit die sinds het introduceren van het weggestemde Verdrag van Lissabon (2007), geen democratisch mandaat meer heeft om te regeren in Europa.

“We beslissen iets. We brengen dat dan in en wachten enige tijd om te zien wat er gebeurt. Volgt er geen misbaar, breekt er geen opstand uit – de meesten begrijpen toch niet wat er is beslist – dan gaan we weer wat verder. Stap voor stap tot er geen terugkeer meer mogelijk is.”
— Jean-Claude Juncker, december 1999

‘Ik ben een christen-democraat, een katholiek, maar als het belangrijk wordt, lieg ik. Ja, ik lieg omdat het om het overleven van de euro gaat. Als het serieus wordt, moet men liegen.’
— Juncker, april 2011

Over het referendum zei hij: ‘Als de uitslag een ja is dan zeggen we: we gaan door. En als het nee is zeggen we: we gaan verder.’

Monetary policy is a serious issue. We should discuss this in secret, in the Eurogroup […] I’m ready to be insulted as being insufficiently democratic, but I want to be serious […] I am for secret, dark debates”
— Juncker, april 2011

Nader bezien is het inderdaad best logisch dat de grootste leugenaar wordt aangesteld als de baas over de andere leugenaars. De aanstelling van Juncker, daar is duidelijk niets eervols aan.

Maar wacht eens… als zelfs NOS ook karakter-moord pleegt!?

Dus: Nederland steunt Juncker, maar: Iedereen haat Juncker. Zelfs Staatstv NOS pleegt karaktermoord op Juncker. Ze noemen het effectief een staatsgreep door de christendemocraten, en dat op de Staatstelevisie! Dat feit geeft uiteraard wel wat te denken… In politiek gebeurt er niets per ongeluk of ongepland. Als iemand al doorgrond heeft waarom ineens publiekelijk dit anti-Juncker spel gespeeld wordt, dan verneem ik het graag. Gaat dit alleen om het feit dat Londen(se bankiers) een publiekelijk aanwijsbare aanleiding nodig heeft om uit te kunnen treden uit de EU? Of is dit NOS-item slechts een reactie van de elite kliek op het feit dat vanaf nu alleen het Europarlement de voorzitter van de Commissie kiest?

Hoe dan ook: Onderdanen, op uw knieën voor uw nieuwe keizer, Ceasar Juncker!
Een trieste dag voor de inwoners van de door de EU bezette gebieden.

Reacties zijn gesloten.