Al die verdwijnende biljoenen

Geld heeft de goede gewoonte te verdwijnen. Te verdwijnen in winkels, grotendeels onnodige verzekeringen, steeds duurder wordende energie-rekeningen, bij de benzine-pomp, losgeld voor bankiers onder de noemer hypotheek en rente-betalingen, maar vooral het feit dat meer dan de helft van al uw geld verdwijnt uiteraard d.m.v. belastingen in het zwarte gat van de overheid. Maar daar gaat het nu niet over.

Het blijkt steeds weer dat er grote sommen geld verdwijnen ogenschijnlijk in het niets:

Als je nog even zoekt vind je zo nog honderden berichten over verdwenen geld. En dan hebben we het nog niet over de clandestiene drugshandel door de inlichtingendiensten, het systematisch plukken van landen als Oekraïne en Griekenland, selectieve monetaire verruiming (ook bekend als valsemunterij) door centrale banken, etc.

Waar gaan al die verdwijnende biljoenen heen?

Overal waar u niet kan kijken klotst het geld zo ongeveer tegen de plinten, dat geld moet ergens blijven, dat geld wordt ergens voor gebruikt. En al dat geld verdwijnt natuurlijk niet in het niets. Beeld je nu eens in wat er met al dat geld gebeurt!?

We kunnen er alleen maar naar raden. Dan komen we helaas al snel op de zogenoemde Special Access Programs en Black Projects waar zelfs de ministers van defensie en de (minister) presidenten ook niets van mogen weten. Flink wat geld voor ontwikkeling van allerlei technieken, die allen niet publiekelijk toegankelijk worden gemaakt.  Alles om de huidige status-quo te bewaren, uiteraard.

Waar zijn The Jetsons?

Ik als SciFi fan (ik geef het toe, dat is my guilty pleasure) vraag me regelmatig af: Waarom leven wij nog niet in de wereld van The Jetsons!? Ik ben als kind een vliegende auto beloofd, een auto die opvouwt tot in een licht-gewicht koffertje! Waar blijft die!?

Als je er over nadenkt is het vreemd, eigenlijk. We werken in de modernste bekende computers nu nogsteeds met transistors uit de jaren 60, wat kleiner maar verder onveranderd. Die hippe nieuwe dure iPhone? Radio-communicatie (een GSM-telefoon is radio communicatie) is een techniek van begin 1900. Dat is al ruim honderd jaar oud, maar dan met een mooier schermpje erop en een logo van een half-geconsumeerde appel. Uw mega-dure hypermoderne grote TV speciaal gekocht voor het WK foebele? Al van voor 1900. De auto? De benzinemotor is een uitvinding uit 1862. De elektromotor (a la de Prius) een uitvinding uit 1832 en de batterij/accu uit 1748. We zijn nog steeds trots op onze polshorloges zoals Douglas Adams al wist te vertellen!

We kalefateren oude uitvindingen steeds wat verder op! Verder algehele stilstand sinds de jaren… 50? Er is zelfs sprake van flinke achteruitgang als je onze samenleving als geheel bekijkt. Het verbaast me dagelijks dat er geen echte uitvindingen meer worden gedaan, althans niet van het type dat de samenleving positief verandert.

“Anything you can imagine, we already know how to do. We now have the technology to take ET home. No, it won’t take someone’s lifetime to do it. We now have the capability to travel to the stars, but these technologies are locked up in black projects, and it would take an act of God to ever get them out to benefit humanity.
— Ben Rich, de baas van de zeer goed gefundeerde Lockheed Skunk Works, verantwoordelijk voor grote black projects zoals de realisatie van de Amerikaanse stealth bommenwerper en fighter.

Waar blijft mijn vliegende auto?

The Jetsons, Star Trek en Star Wars (zelf al uitvindingen van de jaren 60 en 70) zijn mogelijk geen sci-fi maar sci-fact, zoals het Solar Warden programma. Wat zou het toch geweldig zijn als al die uitvindingen gewoon op de markt kwam, vrije energie en de rust en ontwikkeling die dat met zich mee brengt, vliegende auto’s, kennis over de nederzettingen op de Maan en op Mars, Beam-me-up Scotty, dat verbod op tijdreizen, Stargates, ruimte schepen, contact met andere planeten en beschavingen…!?  Waar blijven al die dingen!?

Helaas blijft het met onze huidige machthebbers voorlopig bij dromen en blijft de realiteit steken in onderdrukking en elitaire zelfverrijking.

Reacties zijn gesloten.