Minister Asscher (PvdA) wil lonen nivelleren in EU

Naast het vrij verkeer met landen als Moldavië, Kroatië en Roemenië, naast de verplichte uitkeringen en toeslagen voor arbeidsmigranten, wil de minister nu ook de lonen en arbeidsvoorwaarden gaan nivelleren in de EU, nivelleren met het Oostblok dus. Hij bedoelt het uiteraard weer goed, maar ondertussen:

De concurrentie op arbeidsvoorwaarden in Nederland moet stoppen. Werknemers uit andere EU-landen moeten niet alleen hetzelfde loon krijgen als Nederlanders, ook andere arbeidsvoorwaarden moeten voor werknemers uit andere EU-landen gaan gelden.

Klinkt goed hè, gelijk werk gelijk loon. Maar dit betekent uiteraard niets minder dan het nivelleren van de Nederlandse lonen met die van het Oostblok! Goed plan man! Dan kan iedereen in de EU overal evenveel verdienen. Zal dat goed zijn voor het salaris dat u nu ontvangt, of zal dat nadelig zijn? U mag zelf beslissen.

Het voorstel van de PvdA geldt dus niet alleen voor Nederland, hij wil meteen nivelleren in de hele EU. En uiteraard vraagt de PvdA dan ook meteen om meer EU om dit EU-brede nivelleren van loon en arbeidsvoorwaarden mee op te dringen:

In zijn stuk doet Asscher voorstellen voor ‘een ambitieuze agenda’ voor de Europese Commissie, die aantreedt na de Europese verkiezingen op 22 mei. Hij wil ook een Europees coördinatiecentrum om afspraken te maken voor gemeenschappelijke controles

Je zou uiteraard ook de regels van het vrije verkeer met het Oostblok eens kunnen heroverwegen, of die van de euro die de ongelijkheid erger maakt en hard opdringt, of die van de door de EU verplichte arbeidsmigratie die voor zoveel problemen zorgt, of die van… Maar nee.

U mag dus concurreren voor werk en loon met uw Nederlandse hypotheek en uw Nederlandse uitgavenpatroon met concurrentie uit Moldavië, Kroatië en Roemenië. En succes met uw toekomst!  Kennelijk mag Nederland en de Nederlandse werknemer gewoon niet overleven, weg met ons. Meer EU om de problemen van meer EU op te lossen. Meer EU omdat meer EU. De EU moet omdat de EU moet. Alternatiefloos. De logica van de Eurofielen.

Reacties zijn gesloten.