Europarlementariers besodemieteren de boel: Bas Eikhout (GL) editie

Meestal spreken we over de misleiding door europarlementariërs van VVD66, CDA en PvdA… Nou, GroenLinks en Bas Eikhout kunnen er ook wat van:

Eikhout: “Het debat over Europa is inmiddels gereduceerd tot de vraag of je voor of tegen Europa bent.”

Nu denk je misschien dat Eickhout per ongeluk spreekt van ‘Europa’ in plaats van de ‘Europese Unie’, maar dat doet hij zeer bewust. Je kunt natuurlijk helemaal niet tegen een continent zijn. Maar hiermee wenst Eickhout het onderscheid tussen Europese samenwerking op gebied van handel (zegt bijna niet 1 burger nee tegen) en de Europese Unie als megalomane politieke unie met een drang naar federalisatie (68% van de Nederlanders wil uit de EU) opzij te schuiven.

Eikhout: “Ik denk dat het vooral aan de Europese politici is om te laten zien dat er gewoon politiek wordt bedreven in Europa. Nu komt het vooral over alsof alle belangrijke beslissingen in Den Haag worden genomen.”

Eickhout toch… Waarom Nederlanders tegen de Europese Unie en tegen de Europese grondwet zijn, is juist het feit dat alle belangrijke beslissingen in Brussel genomen worden. En ons als voldongen feiten door de strot worden geduwd. En niet eens door de Nederlanders in het Europese parlement waarvoor we nu mogen gaan stemmen, maar door een clubje ongekozen en niet te controleren machtswellustelingen.

De misleiding is weer verontrustend. Meer op Dutchfreepress.nlUiteraard hoeven parlementariers zich alleen te verantwoorden aan God en aan andere EU-ambtenaren, aldus SGP Europarlementarier Bas Gelder die vindt dat hij alleen “aan god en het parlement verantwoording schuldig is.” Op welke planeet leeft men daar?

Op 22 mei zijn er verkiezingen over de EU: Wilt u meer of minder EU? Laat uw stem horen!

Reacties zijn gesloten.