EU wapenfeit: het ESM – Europees Stabiliteits Mechanisme

LLE is in een korte reeks aan het kijken naar de wapenfeiten van de EU. Eén van de grootste wapenfeiten, echt weer ééntje om trots op te zijn, is het ESM, het Europees Stabiliteits Mechanisme, het plunderfonds voor bankiers. Het werd opgericht als veiligheidsbuffer voor lidstaten die in problemen kwamen, een zekerheidsfonds voor de Euro zelf dus, een buffer van niet minder dan 500 miljard euro. Nederland moest 40 miljard euro inleggen, en de schatkist moest open blijven staan.

Het is allereerst prettig dat alle politici hun democratische principes even opzij hebben gezet om dit ESM mogelijk te maken. Hier is namelijk niets democratisch aan, en nergens is inspraak of verantwoording mogelijk of benodigd. Het ESM en de bankiers mogen al het geld in dit ESM-fonds naar eigen inzicht inzetten, en als het op is ons verplichten meer te betalen. Ze kunnen dat op elk moment zelf beslissen, en binnen 7 dagen moeten we welk gewenst bedrag dan betalen. En het recht om te klagen heeft de politiek ook mooi voor ons weggetekend. Een geweldig goede deal voor bankiers! De burger is weer goed genaaid.

We zijn nu dus gegijzeld door het ESM/de banken, zie de regels van het ESM:

  • 5 miljard nu, 35 miljard binnenkort. (gijzelingterm: het losgeld)
  • Verplicht betalen, binnen zeven dagen. (gijzelingterm: de losgeld regels)
  • Mogen ze niet aanklagen, ‘vrijgesteld van vervolging’, letterlijke woorden ! (term: geen politie)
  • Ze mogen zelf bepalen op elk moment dat het meer wordt. (herhaaldelijk losgeld betalen, als je eenmaal start…)
  • Krijg we iets terug? (Nope, het is immers permanent, en we zijn de eerste lening/schenking aan Griekenland natuurlijk al kwijt. )

Voor meer details, zie de schokkende video in dit artikel. Uiteraard wordt er weer flink gelogen over de waarheid door de politici. Dat moet ook wel, anders was het ESM natuurlijk nooit tot stand gekomen.

Weet dat in 2007 voor de banken-crisis we (NL) een staatsschuld hadden van 255 miljard euro, en binnenkort op naar 500 miljard euro – bijna een verdubbeling in een jaar of 6 door de door bankiers gecreëerde crisis. En één keer raden wie al die rente op deze schulden mogen betalen. Juist, dat zijn u en ik. Onze toekomstige productiviteit gegraaid door bankiers. De winsten en al ons geld gaat naar de frauderende en corrupte bankiers.

En dan te bedenken dat er sterke tekenen zijn dat het ESM eigenlijk is opgericht als buffer om de Federal Reserve (Amerikaanse Centrale Bank) af te betalen van de ‘leningen’ (currency swaps, verloopdatum eind 2014) die ze deden aan de ECB.

500 miljard euro is niet genoeg

Maar 500 miljard euro voor bankiers, dat is niet genoeg! Ze willen het eigenlijk verhogen naar 2000 miljard euro! Dat is ook logisch als alleen Spaanse banken tijdens het oprichten van dit plunderfonds al 300 miljard euro (€300.000.000.000) per maand leenden van de ECB!

Daarnaast is er continu sprake van Eurobonds, staatsobligaties op naam van alle Europese inwoners. Met eurobonds (EU-staatsobligaties) kan de Europese Commissie zelfstandig geld ophalen en zelfstandig een EU-begroting opstellen. Met 500 miljoen burgers die met hun hele gezamenlijke toekomst garant staan voor alle schulden van grijpende bankiers en onverkozen, zelfstandig opererende, machtsgeile politici. Niet geweldig, duidelijk, maar wel nagenoeg al feit geworden met de ESM-obligaties. De 40 miljard van Nederland wordt ook nog eens vermenigvuldigd door de 15% reserve eis naar 264 miljard euro nieuwe schulden.

Het geld gaat nu direct naar bankiers

Nu bleek recentelijk – je verwacht het uiteraard al – dat het geld in het ESM niet meer gebruikt hoeft te worden voor het afbetalen van lidstaten, die dat geld dan weer moeten inleveren bij bankiers, maar dat de bankiers direct mogen graaien in het ESM. Het ESM gaat bankiers direct herkapitaliseren – dus voorzien van uw belastinggeld. Eerst aangekondigd, toen aangenomen. De Nederlandse schatkist staat open voor alle schulden van alle Europese bankiers, zonder inspraak, zonder toezicht, zonder iemand die verantwoording aflegt, zonder dat er ooit democratische inspraak is geweest.

Te bedenken dat de Nederlandse regering het ESM zoals we het nu kennen zelfs nooit heeft goedgekeurd! Hoezo democratie? Het akkoord dat het kabinet heeft gegeven was op een oudere versie van het ESM, zonder ESM-obligaties en zonder directe herkapitalisatie voor bankiers.

“Let me issue and control a nation’s money and I care not who writes the laws.”
Een citaat van de beruchte Rothschild bankiers.

We zijn zwaar de sjaak, en de bankiers zitten weer goed. Het is een trend die je continu in EU-regelgeving ziet, alles kan en mag, zolang de multinationale grootbedrijven voordeel hebben en de burger nooit een enkel voordeel ervaart. De grootbedrijven worden gered, de burger heeft het nakijken. Het ESM schreeuwt deze principes harder dan ooit tevoren.

Kamerleden van VVD, CDA, PvdA, D66 en GroenLinks (100 in totaal) stemden voor. 47 Kamerleden van PVV, SP, ChristenUnie, SGP, Partij voor de Dieren en het lid Brinkman waren tegen. Sindsdien is SGP en ChristenUnie uiteraard gedoogpartner geworden van VVD en PvdA.

Op 22 mei mag u weer stemmen. Weet wat u stemt.

Reacties zijn gesloten.