Brusselse EU bureaucratie kost jaarlijks 10 miljard

Tien miljard euro, jaarlijks. Zoveel kost de EU om zichzelf te bekostigen. De kosten van de bureaucratie. Dat is dus exclusief de uitgaven die de EU doet als onderdeel van het beleid dat ze bedenken. Het gaat alleen om de kosten van de bureaucratie zelf!

Niet vreemd als je rekent dat alleen de kantoorkosten al 200 miljoen euro per jaar zijn – en die bonnetjes worden niet eens bekeken, dan nog het maandelijks verhuisfeest naar Straatsburg voor 200 miljoen per jaar, alle inteken-diefstal, riante salarissen van 12.000+ euro per maand voor Europarlementariërs en 25.000 voor Eurocommissarissen, de aanwezigheidsvergoeding a 2400 euro par maand als je daadwerkelijk komt werken, per parlementariër ook nog een € 21.209 per maand om uit te geven aan personeelskosten, een reiskosten vergoeding van ruim 4000 euro, de Mercedes-auto’s met chauffeur beschikbaar op afroep, het gratis eten, etc, etc. Dat tikt dus door tot zo’n 10 miljard euro per jaar. En hoewel wij minder en minder verdienen, geldt dat niet voor de EU ambtenarij.

Lees dit en meer feiten over het besteden/verbrassen van ons zuurverdiende geld in het artikel ‘EU for Dummies’ van Zuurgeld.nl. Meer over het salaris en alle bonussen van de europarlementariers ook te vinden op Zuurgeld.nl.

Geld goed besteed uiteraard! We moeten gewoon niet zeuren, aldus Europarlementariër CDAer Wim van de Camp:  ‘Elke vijf jaar is er hetzelfde gezeik. (..) Met onze onkosten hebben jullie niks te maken.Knettergek en om van te kotsen.

P.S.: En dan hebben we het nog niet over de kosten (a 1,2 miljard 1,5 miljard euro) van de ECB voor hun nieuwe top 10 duurste gebouw ooit, want dat is een particulier bedrijf dat de ons opgedrongen euro namens de ambtenaren aan het beheren is. Het mag wat kosten.

Reacties zijn gesloten.