‘Guy Verhofstadt is een punker’

Guy Verhofstadt was gister te gast op het pro-EU podium van Buitenhof.

De Dagelijkse Standaard maakt in een goed review artikel over dit ‘optreden’ duidelijk waarom Verhofstadt zo’n groot gevaar is voor onze toekomst. Het maakt ook pijnlijk duidelijk hoe de journalistiek het weer jammerlijk liet afweten hun functie uit te voeren om de realiteit te verdedigen tegen liegende en misleidende politici. En juist die toets-functie was ooit de primaire functie van de journalistiek, de reden waarom de journalistiek extra vrijheden en rechten kreeg.

Interessant is ook om vast te stellen, dat Verhofstadt de eurocrisis aangrijpt om te pleiten voor de vorming van een Verenigde Staten van Europa. Zoals bekend is de euro bewust ingevoerd om verdere integratie af te dwingen. Het is allemaal gezegd en het wordt allemaal herhaald, maar geen journalist die daar kritische vragen bij stelt. In slaap gesust door de zalvende woorden van de eurocraten.

Vergeet daarbij vooral niet, deze man is de leiding van VVD66 in het Europarlement en groot kanshebber voor de top-functie in de EU, de voorzitter van de Europese Commissie. En de Europese Commissie bepaalt zelfstandig de toekomst van de gehele EU. Deze vreemde vent met zijn Federale EU Superstaat worden onze toekomst als we als volk nu niet goed opletten. En dat goede opletten, dat doen we dus helaas niet.

Overigens is de concurrentie voor Verhofstadt voor de functie van Voorzitter van de Europese Commissie in de vorm van Jean-Claude Juncker (CDA) en Martin Schulz (PvdA) even fout, en even gericht op precies diezelfde Federale EU Superstaat. Schulz en Juncker doen het alleen wat schijnheiliger, waar Verhofstadt gewoon de weg volledig kwijt is en onomwonden zijn Superstaat erdoor probeert te drukken.

Ik raad een ieder aan dit artikel goed te bestuderen. Al is het maar om ooit aan uw kleinkinderen te kunnen vertellen waarom we onze destijds zo voortvarende samenleving zoveel hebben laten slopen door politici die zo overduidelijk fout bezig waren.

Reacties zijn gesloten.