Dijsselbloem: Griekse schulden mogelijk kwijtschelden

Goh, wat de hele bevolking al wist voordat hij (of zijn voorganger de CDA-prutser Jan-Kees) ging betalen, en wat hij uiteraard zelf ook weet:

Nederland krijgt de miljardenlening aan Griekenland mogelijk nooit geheel terug. Volgens voorzitter van de Eurogroep en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) is het denkbaar dat Europa de schulden moet kwijtschelden.

En met Europa bedoelt hij de belastingbetalers die geen inspraak hebben. Wat een nieuws…

In november zei Dijsselbloem nog dat hij niets ziet in het kwijtschelden van de schulden van Griekenland. Europa leende het bijna failliete Griekenland opnieuw 50 miljard euro, waarvan zo’n 34 miljard meteen werd overgemaakt. Nederland staat garant voor ruim 3 miljard euro.

Drie miljard is al veel, maar de waarheid ligt vermoedelijk wel heel wat hoger.  En 50 miljard, Griekenland heeft heel veel meer gekregen dan 50 miljard. Was het maar 50 miljard. Het precieze getal moet ik wellicht even opzoeken, maar het is in ieder geval al 200+ miljard, of nee al minstens 240 miljard,waarvan minstens 160 miljard al rechtstreeks naar bankiers en investeerders ging. En dat is nog exclusief de stimulering door het IMF zelf, en nog exclusief alle stimulering van de ECB, dat was ook nog vele miljarden euro’s per maand. De Griekse banken zijn op gegeven moment zelfs zelf euro’s gaan drukken onder de ELA regels.

Maar ook dat is nog niet genoeg, er komt nog nog meer geld aan voor de Griekse bankiers:

‘De eurolanden zijn bereid om – zo nodig – meer te doen om Griekenland te helpen,’ zei Dijsselbloem als antwoord op de vraag of de EU Griekse schulden wil kwijtschelden.

Dijsselbloem vertelde dat natuurlijk niet in Nederland, maar vertelde dat tegen een Griekse krant. Tja… Vooraf in Nederland vertellen dat er geen geld kwijtgescholden gaat worden en het echt een lening is, en achteraf tegen de Grieken zeggen dat er wel geld kwijtgescholden gaat worden en dat het dus een gift is aan de bankiers. Dat heet uiteraard liegen.

En wij…? Wij kunnen fluiten naar onze centen, en we maar blijven betalen en betalen aan totaal falend EU-beleid. Wanneer is het genoeg?

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on RedditShare on LinkedInEmail this to someone

Reacties zijn gesloten.