Daar gaat weer 300 miljoen extra naar Brussel

En daar gaat weer 300 miljoen euro extra naar Brussel.

De extra afdracht heeft te maken met een nieuwe manier waarop de omvang van de Nederlandse economie wordt berekend.

Nederland zou volgend jaar volgens eerdere berekeningen 7,9 miljard aan Brussel kwijt zijn, maar dit bedrag wordt dus vrijwel zeker hoger.

Het CBS heeft het bbp (al het geld dat we met elkaar verdienen) voor 2010 herberekend volgens de nieuwe boekhoudmethode en concludeerde dat de economie in dat jaar 45 miljard euro groter was dan gedacht. Andere jaren moeten nog worden doorgerekend.

We gooien dus elk jaar 7,9 miljard weg richting Brussel? En dan moeten we ook nog steeds extra betalen!? En we berekenen ook nog eens met terugwerkende kracht naar 2010 de grootte van de economie opnieuw, volgens de net door de EU ge├»ntroduceerde nieuwe regels zodat we met terugwerkende nog eens extra aan het Brusselse georganiseerde misdaad kartel moeten betalen…?

Zo snel mogelijk stoppen met de EU. Het brengt niets goeds, het stevent tegen onze zin af op een Federale Overheid, en het kost een berg. Het kost een berg geld, een berg inspraak en een berg vrijheid.

We zijn gestoord bezig. De EU is een ‘luxe’ die we ons niet meer kunnen permitteren.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on RedditShare on LinkedInEmail this to someone

Reacties zijn gesloten.