NSA zet Nederland onder druk om spionage mogelijk te maken

Wat is Snowden toch goed bezig, eindelijk komt er wat waarheid te voorschijn.

De NSA zet Nederland onderdruk om spionage wetgeving te introduceren:

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA zet lidstaten van de Europese Unie onder druk om grootschalige spionage mogelijk te maken. Snowden noemt Zweden en Nederland als specifieke voorbeelden van landen waar de NSA op deze manier te werk is gegaan.
“Deze landen hebben instructies gehad van de NSA”, stelt Snowden, “over hoe ze de juridische bescherming van de communicatie van hun inwoners kunnen inperken.”

“Een van de de belangrijkste activiteiten van de ‘Foreign Affairs Division’ van de NSA is om EU-lidstaten onder druk te zetten of te stimuleren om hun wetten te veranderen, zodat massasurveillance mogelijk is”, schrijft Snowden.

En kennelijk werkt het, want de Nederlandse overheid is al aan het werk:

 De onthulling komt precies op het moment dat Nederland overweegt om wetgeving in te voeren die het mogelijk maakt om internetkabels ongericht te tappen. Een commissie die door het kabinet is ingesteld, heeft dat aanbevolen. Nadat landen wetgeving invoeren, wordt de inhoud van de taps gedeeld met de Amerikanen, stelt Snowden

Koren op de molen van Plasterk, Plasschaert en Opstelten uiteraard, die willen toch al flink totalitair afluisteren, en de NSA zet ze onderdruk om nog een paar stappen verder te gaan. De Nederlandse overheid is verdorie bezig om ongericht (i.e. iedereen!) internet aftappen te legaliseren! Ongericht heel internet aftappen: de Nederlandse overheid heeft alle Nederlanders schuldig bevonden aan crimineel gedrag. Schuldig totdat onschuld is bewezen, kennelijk.

Wie vertegenwoordigt onze volksvertegenwoordiging nu eigenlijk precies? Niet de eigen burgers in ieder geval, want die zijn in hun ogen allen kennelijk criminelen, we zijn het doelwit en ons aller privacy wordt hier geslachtofferd.

Reacties zijn gesloten.